Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Польща пропонує українській владі дослухатися до опозиції

П'ятниця, 4 жовтня 2002, 11:06
Голова Ради міністрів Польщі Лешек Міллер виступає за діалог української влади й опозиції, а також сподівається на сприятливе вирішення ситуації, пов'язаної з обвинуваченнями України в продажі зброї Іраку.

"Україна зараз переживає складний момент, але вона не самотня", - сказав він у п'ятницю у Львові, виступаючи в ході пленарного засідання 2-го економічного форуму з питань прикордонного співробітництва.

Польський прем'єр висловив упевненість, що кращий спосіб вирішення конфлікту між владою й опозицією - діалог. При цьому він нагадав, що саме завдяки проведенню діалогу між владою й опозицією Польща "є стабільною державою".

Міллер також вважає, що Україна "не може дозволити собі піти з половини шляху в сфері реформування". Він висловив упевненість, що влада і суспільство повинні бути зацікавлені в незалежних ЗМІ і побудові демократії.

За його словами, Польщу турбує питання можливих постачань зброї в Ірак. "Це питання буде з'ясоване до кінця в інтересах держави й українського народу, що буде сприяти зміцненню стратегічних відносин України й Польщі", - заявив він.

"Я переконаний, що українська влада зробить усе, щоб Україна розвивалася як демократична держава", - підкреслив Міллер.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування