Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ВЖЕ ВІДОМІ КОМІТЕТИ, ЯКІ БІЛЬШІСТЬ ЗАЛИШИТЬ ОПОЗИЦІЇ

П'ятниця, 4 жовтня 2002, 15:20
Наступного тижня координаційна рада парламентської більшості розгляне кандидатури на посади в парламентських комітетах, повідомив координатор більшості Олександр Карпов журналістам у п'ятницю після засідання ради.

Учасники засідання взяли за основу документ, що стосується перерозподілу парламентських комітетів. До понеділка він повинен бути дороблений робочою групою. Крім того, до початку наступного тижня очікуються пропозиції від фракцій, що входять у більшість, конкретно по персоналіях у розподілі комітетів.

На засіданні також обговорювався договір між членами парламентської більшості про участь у формуванні коаліційного Кабінету міністрів і політичний договір між парламентською більшістю та коаліційним урядом.

Карпов повідомив, що договір між учасниками парламентської більшості про участь у формуванні коаліційного уряду прийнятий за основу, однак навколо договору між більшістю та коаліційним урядом виникла дискусія, і він буде допрацьовуватися пізніше. Він підкреслив, що після того, як будуть дороблені всі документи, визначені кандидатури по уряду, погоджені всі позиції, відбудеться зустріч представників парламентської більшості з президентом, де планується обговорити запропоновані кандидатури.

Депутат також підкреслив, що парламентська більшість ґрунтується на пропорційному принципі розподілу посад у коаліційному уряді.

У той же час, він відзначив, що кандидатура прем'єр-міністра "винесена за рамки" проведення консультацій. Карпов підкреслив, що це та позиція, що повинна бути окремо погоджена між парламентською більшістю і президентом. Разом з тим, він підкреслив, що визначення кандидатури прем'єра від парламентської більшості буде проходити на основі рейтингового голосування, після чого ця кандидатура виноситиметься на узгодження з президентом України.

Відповідаючи на питання про те, чи можливе формування коаліційного уряду без зміни нинішнього прем'єра Анатолія Кінаха, депутат зазначив, що "як один з підходів" цей варіант не виключений.

Карпов також повідомив, що в питанні про розподіл комітетів робоча група координаційної ради запропонувала залишити три комітети для опозиції. Це комітети з питань свободи слова, з прав людини і з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності. У той же час, він підкреслив, що це питання ще обговорюється й остаточне рішення не прийняте.

За словами Карпова, координаційна рада продовжить своє засідання в понеділок. У цей день у 11.00 відбудеться нарада голови Верховної Ради Володимира Литвина за участю представників 9 фракцій, а також координатора.

Водночас, лідер фракції Партії промисловців і підприємців і Трудової України Сергій Тігіпко повідомив журналістам, що списки депутатів, які увійшли у більшість, планується опублікувати у газеті "Голос України". Депутат підкреслив, що наполягав на тому, щоб там був опублікований первинний список з 226 депутатів.

Тігіпко підкреслив, що більшість у майбутньому "буде намагатися" забезпечити у сесійній залі нормальне голосування при прийнятті законів і додав, що зараз вирішується питання про те, щоб заборонити депутатам їздити у відрядження у день голосування (четвер).

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування