Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

З цензурою у Кучми все зрозуміло - "хто господар, той і політику диктує"

Вівторок, 8 жовтня 2002, 15:56
Президент України Леонід Кучма заявляє про свою готовність розглядати разом із журналістам, що створили страйком, конкретні факти політичної цензури у країні.

"Я готовий з журналістами сідати і розбиратися, що вони бачать під політичною цензурою на конкретних прикладах", - сказав він, відповідаючи на питання на прес-конференції у вівторок у Києві.
При цьому президент зазначив, що українські телеканали й інші засоби масової інформації в основному знаходяться у приватній власності. "Цензура (політична) згідно з Конституцією не допускається. Тут десь хтось перегинає", - сказав він.

Кучма нагадав, що підписав указ про прозорість діяльності органів державної влади, підкресливши, що збирається заслухати інформацію про його виконання. "Якщо є (факти політцензури), давайте сідати, шукати механізми, щоб цього не було", - сказав він.

Разом з тим президент не виключив, що "десь якийсь тиск здійснюється". "Сьогодні зрозуміло, хто господар - той і диктує політику", - відзначив він.

Кучма підкреслив, що на сьогоднішній день у країні безперешкодно виходить істотна кількість видань антипрезидентського спрямування. Крім того, нагадав він, державна податкова адміністрація України нещодавно пішла на те, щоб провести планові перевірки ЗМІ з участю громадської організації "Репортери без кордонів".

Як повідомлялося, на зборах журналістів "Політична цензура в Україні", які відбулися у суботу у Києві ухвалено рішення створити незалежну профспілку працівників ЗМІ, яка буде захищати журналістів від тиску, цензури і можливого звільнення у разі страйків. Крім того, журналісти ухвалили рішення створити спеціальний представницький орган - страйком, який буде виступати від імені учасників зборів у переговорах з представниками влади і власниками ЗМІ, а також, за згодою учасників зборів, оголошувати про початок акцій громадянської непокори журналістів.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування