Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко вірить, що консорціум у парламенті не пройде

Вівторок, 8 жовтня 2002, 16:49
Створення газотранспортного консорціуму може мати місце як "проект", "але при дотриманні деяких важливих умов". На думку лідера фракції "Наша Україна" Віктора Ющенка, такий проект "має враховувати унікальність газотранспортної системи України".

"Україна має низький рейтинг у світі, не може забезпечити політичної та економічної стабільності в державі. Тому сьогодні нам не на часі оперувати речами, які представляють національний стратегічний інтерес, змінюють форми власності. Це неадекватна ситуація", - прокоментував Ющенко на прес-конференції у вівторок підписання угоди про створення газотранспортного консорціуму главами урядів України і Росії.

Лідер фракції також відзначив відсутність механізмів "прозорого і чесного контролю" з боку держави над використанням газотранспортної системи, адже "поки ця система знаходиться в тіні". Тому, на думку Ющенка "постає питання про зміну форми власності, а тоді завданням нового власника є "встановлення прозорого контролю".

"Те, що відбувається зараз, важко коментувати у контексті пропонованої два роки тому концепції. Потрібно спочатку вивчити характеристики угоди, закладені у неї параметри", - зауважив лідер "Нашої України". Ющенко також прогнозує, що угода не отримає підтримки в парламенті.

Він нагадав, що два роки тому, очолюваний ним уряд, розробив концепцію розвитку вітчизняної газотранспортної системи. Зокрема йшлося про необхідність її функціонування "в мережі європейського ринку".

"Такий проект має враховувати інтереси російської сторони, яка постачає газ, інтереси європейських країн, споживачів блакитного палива, і позиції потужного й стабільного газового транзитера – України. Тому це має бути багатостороння угода", - цитує Ющенка прес-служба "Нашої України".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...