Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиціонерів попросили, щоб вони не ганьбили Кучму у Вашингтоні

Середа, 9 жовтня 2002, 14:50
Представники української влади давали настанови членам української делегації щодо виступів у Вашингтоні. Про це повідомив народний депутат Тарас Чорновіл, виступаючи у вівторок в американській столиці на конференції "Україна на шляху до зрілої національної державності".

"Тільки не говоріть про те, як в Україні. Кожне погане слово про президента може стати цвяхом у домовину української держави", - навів Чорновіл слова неназваного представника влади. Депутат також повідомив, що не погоджується з цим принципом, оскільки "найбільшу шкоду державі може завдати брехня".

Як зазначив у своєму виступі Чорновіл, головною перешкодою євро-атлантичного вибору України є владна верхівка держави. Він також наголосив на необхідності чітко розрізняти країну, український народ, які дійсно прагнуть демократизації та європейської інтеграції, та, з протилежного боку – представників влади.

Він запропонував розглянути можливість особистої відповідальності українських посадовців, безпосередньо причетних до незаконних оборудок, наприклад: заборона на в'їзд до західних країн, міжнародний ордер на арешт, чи накладання арешту на їхні закордонні банківські рахунки.

Цю тезу про необхідність розмежування відповідальносты народу та влади у своїх виступах відлунювали не тільки деякі промовці з України, як, наприклад, Олег Білорус (член фракції БЮТ) й Анатолій Гриценко (президент Центру Разумкова), але й американські та європейські учасники.

На конференції також обговорювалася україно-російська угода про створення газового консорціуму, яку Тарас Чорновіл назвав прикладом гальмування Кучмою руху України у задекларованому напрямку до євро-атлантичної інтеграції.

На засіданні конференції у перший день роботи був присутній екс-майор Управління державної охорони Микола Мельниченко.

Конференцію "Україна на шляху до зрілої національної державності" вже третій рік поспіль організовує Український Конгресовий Комітет Америки - oдна з провідних парасолькових організацій української діаспори у США. Вона проходить 8-9 жовтня у Вашингтоні.

Головні питання, які порушуються на конференції – євро-атлантичний вибір України та шляхи його здійснення. Україну тут представлено найчисленнішою за останні роки делегацією, до якої увійшли як урядовці, так і представники опозиції, законодавці, журналісти, фахівці в галузі оборони та міжнародної безпеки, а також представники низки неурядових організацій.

Оглядачі вважають, що цьогорічна конференція привертає до себе особливу увагу з огляду на нещодавно заявлений американським урядом перегляд свого ставлення до України, зокрема особисто до президента Кучми.

Українська правда, Вашингтон

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
07:33
Ракетний удар: ворог атакував енергооб’єкти у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях
06:26
У південно-східних областях втретє за ніч була оголошена ракетна небезпека: у Херсоні пролунали вибухи
05:48
відеоВ Росії на Кубані безпілотники атакували два НПЗ, бітумний завод і військовий аеродром
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
доповненоПольща цієї ночі двічі піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяРосіяни запускали ракети: було оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
Усі новини...