Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна має відповісти на питання експертів, інакше робота комітету ООН буде непродуктивною – посол Великобританії

Середа, 18 грудня 2002, 10:27
Посол Великобританії в Україні Роберт Брінклі вважає, що можливий візит в Україну експертів комітету 661 Ради безпеки ООН для вивчення справи про "Кольчуги" не буде продуктивним, якщо Україна не відповість на додаткові питання, поставлені британськими й американськими експертами.

В інтерв'ю газеті "День", що опубліковане у середу, Брінклі підкреслив, що експерти з Великобританії і США, які відвідали Україну у жовтні, залишили країну, не одержавши відповіді на деякі важливі питання. "І на ці питання все ще немає відповіді", - зазначив він.

Важливість одержання відповідей на ці питання посол аргументував так: "Це серйозне питання з двох причин. По-перше, президент України був записаний, коли він давав дозвіл на таємний експорт цих систем до країни, що знаходиться під дією ембарго ООН. По-друге, британські й американські пілоти патрулюють так звані "безпольотні зони" на півдні і півночі Іраку, щоб захищати людей, що там живуть. Іракці намагаються збити наших пілотів. І якщо вони отримують радари "Кольчуга", загроза для наших пілотів зросте. З цих причин ми не можемо ігнорувати це питання".

Дипломат заявив, що автентичність записів, "на яких президент України обговорює постачання "Кольчуг" Іраку", була засвідчена "після дуже ретельного аналізу у Сполучених Штатах, зробленого на основі оригінального запису й оригінального записуючого пристрою".

"Спроби української влади прийти до інших висновків на підставі записів, взятих з Інтернету, смішні", - додав посол.

Брінклі також відзначив, що і деякі "українські високопоставлені посадові особи не намагалися заперечувати, що ця розмова мала місце", однак вони "зосереджувалися на питанні, чи дійсно ці радари були поставлені Іракові, чи ні".

У той же час він нагадав, що експерти дійшли висновку, що існує ймовірність передачі радарів через третю країну.

Відповідаючи на питання, як довести, що обладнання не було передано через третю країну, британський посол підкреслив: "Кращий спосіб - це відповісти на ті питання експертів, на які не були отримані відповіді".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: