Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кабмін Януковича – компроміс Медведчука, Ахметова та Пінчука

Понеділок, 2 грудня 2002, 17:49
"Відбувся черговий етап перерозподілу країни між кланово-олігархічними угрупованнями", - заявив лідер фракції СПУ Олександр Мороз, коментуючи в понеділок формування нового уряду.

На думку Мороза, "під керівництвом президента три клани - київський, донецький та дніпропетровський - поглибили узгодження своїх інтересів". "Президент та його команда відшліфовують олігархічну модель формування влади", - наголосив він.

Як вважає лідер СПУ, нові кадрові призначення в уряд свідчать про те, що "президентові не важливо, як вирішуються економічні, соціальні та політичні проблеми в Україні, - головне для нього забезпечити формування влади, котра своїм персональним складом і системою залежних взаємин забезпечить його та його родину спокійним майбутнім".

На думку Мороза, уряд, що не підтримується народом, не має жодної перспективи, і не варто сподіватися, що цей уряд піклуватиметься про інтереси людей. Він упевнений, що новий уряд буде підконтрольним президентові.

У свою чергу лідер КПУ Петро Симоненко вважає, що призначення нового уряду є "результатом домовленостей між донецьким і київським кланами". На його думку, ця домовленість - "тимчасове явище", оскільки ці клани, представляючи могутній потенціал, недовго зможуть "мирно співіснувати".

Симоненко наголосив, що представників цих кланів цікавлять не проблеми поліпшення ситуації в державі, а "саме закріплення становища". Він нагадав, що наступний 2003 рік буде дуже складним для України, і, насамперед, це пов'язано з поверненням зовнішніх боргів, що серйозно ускладнить процес прийняття держбюджету на цей рік.

Лідер комуністів відзначив, що з весни 2003 року почнеться боротьба між цими кланами за президентське крісло, і в результаті "постраждає народ". На його думку, формування нового коаліційного уряду "є великою загрозою для України".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування