Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СДПУ (О) та "Народовладдя" саботують бюджет?

Середа, 25 грудня 2002, 12:27
Високий показник голосування за ухвалення проекту державного бюджету на 2003 рік у другому читанні (350 голосів із 425) є результатом домовленостей, досягнутих у парламенті 24 грудня, заявив журналістам лідер фракції "Наша Україна" Віктор Ющенко.

Він наголосив, що "попередній режим політичного діалогу поставлений на дуже високому рівні, а 24-те число - добре свідчення того, як, врегулювавши політичні процеси, можна прагматично працювати у парламенті". За словами Ющенка, голосування по проекту держбюджету засвідчило, що бюджетний процес почався "практично гладко" і всередині Верховної Ради політична ситуація стабілізується.

Водночас він додав, що неголосування фракції КПУ за проект держбюджету не вплине на відносини між фракціями КПУ, СПУ, БЮТ та "Наша Україна": "ніхто і не сподівався, що вони голосуватимуть, це їхня традиційна поведінка, комуністи є комуністи".

На думку іншого представника "Нашої України" Миколи Томенка, представники фракцій СДПУ(О) та "Народовладдя" продовжують зривати бюджетний процес.

Томенко звернув увагу на те, що в середу, коли день у ВР було присвячено обговоренню проекту бюджету та інших спеціальних економічних законів, "абсолютна більшість" депутатів з цих двох фракцій продовжують не брати участі у голосуванні.

За словами Томенка, у вівторок ці дві фракції, за спостереженням інших депутатів, не голосували за економічні законопроекти, спрямовані на наповнення бюджету (голосування не було поіменним).

Він підкреслив, що в середу лише декілька представників цих фракцій підтримали пропозицію голови ВР та більшості фракцій провести день голосування. "Цікаво, що серед тих, хто вважає, що бюджет не потрібно розглядати найближчим часом, і представник президента у ВР Олександр Задорожній, і заступник голови ВР Олександр Зінченко та інші відомі політики, які нещодавно звинувачували парламент у бездіяльності", - зазначив Томенко.

На його думку, це є ще одним свідченням того, що політичні сили, пов'язані з адміністрацією президента, не зацікавлені у тому, щоб Верховна Рада була сильною, функціональною інституцією, яка могла б ухвалювати самостійні політичні рішення.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
07:33
Ракетний удар: ворог атакував енергооб’єкти у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях
06:26
У південно-східних областях втретє за ніч була оголошена ракетна небезпека: у Херсоні пролунали вибухи
05:48
відеоВ Росії на Кубані безпілотники атакували два НПЗ, бітумний завод і військовий аеродром
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
доповненоПольща цієї ночі двічі піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяРосіяни запускали ракети: було оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
Усі новини...