Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Українські новини" просять прокурорів докласти "зусиль" у справі Коломійця

П'ятниця, 6 грудня 2002, 15:38
Журналісти інформаційного агентства "Українські Новини" звертаються до Генеральної прокуратури і прокуратури Києва з проханням "докласти всіх можливих зусиль для професійного розслідування причин і обставин загибелі директора агентства Михайла Коломійця".

Про це йдеться у заяві агентства, поширеній у п'ятницю. "Українські Новини" також "вкрай стурбовані останньою інформацією про дії прокуратури Києва, що ведуть слідство по цій справі".

У заяві агентства, відзначено, що "журналісти не можуть пояснити рішення прокуратури почати експертизу причин смерті Коломійця за два дні до прибуття експерта "Репортерів без кордонів", згода на участь якого в експертизі дала Генпрокуратура".

"Журналісти агентства обурені поширенням прокурором Києва Василем Присяжнюком неправдивої інформації про прохання матері Коломійця залучити до експертизи додаткового експерта". Працівники агентства "приєднуються до вимоги Ольги Коломієць роз'яснити причини дезінформації і мотиви залучення цього експерта".

"Крім того, журналісти вважають вкрай непрофесійним і цинічним утримання тіла загиблого поза охолоджувальною камерою у морзі, побоюючись, що це негативно вплине на можливості експертів визначити причини смерті", - йдеться у заяві.

"Журналісти "Українських Новин" просять прокуратуру встановити істину при розслідуванні цієї справи, і не провокувати додаткові підозри про зв'язок смерті Коломійця з його професійною діяльністю", - заявляють працівники агентства.

У четвер заступник генерального прокурора і прокурор Києва Василь Присяжнюк повідомив, що прокуратура запланувала початок проведення експертизи на 9 грудня. Він сказав, що прокуратура залучить до експертизи українських, білоруських й іноземних експертів, а також експерта, якому довіряє і якого запропонувала Ольга Коломієць.

Присяжнюк також підтвердив інформацію про те, що тіло Коломійця після доставки з Бєларусі пролежало у морзі поза холодильником, пояснивши це тим, що воно знаходилося у труні, яка не вміщувалася у холодильник.

Читайте також:

Мати Михайла Коломійця обурена "дезінформацією", яку поширює прокуратура Києва

Міністра економіки Хорошковського допитає прокуратура

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:22
Атеш: Одне з відділень 44 армійського корпусу ЗС РФ відмовилося атакувати Харківщину
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
Усі новини...
Реклама: