Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Піскун не виключає, що Гонгадзе убили "орли Кравченка"

П'ятниця, 14 лютого 2003, 23:05
Версія причетності співробітників МВС до убивства Георгія Гонгадзе є однією з трьох версій, що відпрацьовує Генпрокуратура України. Про це повідомив в інтерв'ю "Дзеркалу тижня" генпрокурор Святослав Піскун.

"Звужене коло версій, які відпрацьовуються, три з яких, як ми говоримо, "живі", - сказав Піскун. На уточнююче питання журналіста він сказав, що версія про причетність співробітників МВС "одна з тих трьох".

"Нагадаю, що свого часу була заява самого Гонгадзе про те, що за ним стежать. Ми не виключаємо, що його убили саме ті, хто здійснював за ним стеження. І ми шукаємо цих людей. Завзята, кропітка робота ведеться постійно", - сказав Піскун.

"Мене зараз дорікають у тім, що я, мовляв, обіцяв розкрити "справу Гонгадзе". Насправді я говорив про те, що для правоохоронних органів розкрити цей злочин за півроку — справа честі. Але від прокуратури залежить не усі. Піскун не розкриває убивства, Піскун організовує розкриття убивства. Слідчий прокуратури не має можливості збирати необхідну інформацію, він може тільки скорегувати пошук цієї інформації, задати потрібний напрямок. І ми це зробили".

"Нам уже багато чого відомо, нам більш-менш ясна загальна картина того, що сталося, ми в курсі цілого ряду обставин, про які я поки не можу говорити", - додав Піскун.

Піскун також сказав, що після призначення на посаду генпрокурора не обговорював з Михайлом Потебеньком "справу Гонгадзе". "Я не хотів бути заангажованим чиєюсь точкою зору".

На питання про те, чи торкалися вони справи Гонгадзе в розмовах з Юрієм Кравченком, генпрокурор заявив: "Ми з Юрієм Федоровичем всього-то раз і зустрічалися".

Він також негативно відповів на чутки, що вони разом проводили відпустку: "Ми познайомилися не дуже давно, після його призначення на посаду глави Державної податкової адміністрації".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування