Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна викрила механізм фінансування США опозиційних сил?

Понеділок, 3 лютого 2003, 16:54
США висловлюють занепокоєння труднощами з реєстрацією в Україні двох проектів технічної допомоги, фінансованих урядом Сполучених Штатів.

Про це ідеться у спільній заяві, зробленій за підсумками україно-американського комітету з економічного співробітництва у Вашингтоні і поширеній у понеділок на прес-конференції міністра економіки та європейської інтеграції Валерія Хорошковського.

Хорошковський пояснив, що ідеться про реєстрацію проектів допомоги партійному будівництву в Україні, виконавцями яких є Національний демократичний інститут (NDI) та Міжнародний республіканський інститут (IRI).

Водночас Хорошковський зауважив, що "юридична експертиза проектів практично завершена". "Будемо ухвалювати конкретні рішення", - додав він.

"Якщо ідеться про партійне будівництво, то має бути надано рівний доступ. Всі партійні структури повинні мати право користування цими ресурсами", - сказав Хорошковський, коментуючи затримки з реєстрацією.

Згідно із законодавством, такі проекти є предметом розгляду двох сторін, додав він.

У тексті заяви україно-американського комітету з економічного співробітництва зазначається, що Україна вважає необхідним "забезпечення відповідності проектів українському законодавству ще до їх реєстрації".

Україна також "підтвердила свою відданість застосуванню конструктивного підходу при вирішенні правових питань".

Сторони домовилися "продовжити обговорення з метою швидкого досягнення згоди".

УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування