Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин думає, що пенсіонеру Кучмі потрібні "розумні" гарантії

Понеділок, 3 березня 2003, 14:36
Спікер Верховної Ради Володимир Литвин вважає, що президенту України не потрібні гарантії після закінчення повноважень, але, враховуючи українські реалії, ця проблема може бути розглянута.

"Президенту вони (гарантії) не потрібні. Це однозначно. У Конституції достатньо передбачено позицій, які гарантують недоторканність президенту", - заявив Литвин на прес-конференції у Києві.

"Але враховуючи нашу ситуацію, коли кожен наступник намагається щось знайти у своєму попереднику, тому, можливо, треба вивчити ці питання. В межах розумного", - зазначив він.

На питання про можливе балотування Леоніда Кучми на наступних виборах-2004, Литвин сказав, що це залежить, яким вважати цей термін – другим чи третім.

"Якщо стоїте на тому, що це третій, то нема про що говорити. Якщо доводитимете, що другий, тоді гіпотетично можлива така постановка питання".

Литвин сказав, що не знає про "звернення щодо офіційного тлумачення, який це буде термін, другий чи третій". Але, на його думку, якби питання висунення Леоніда Кучми в 2004 році стояло, то вже велися б "розвідки правового тлумачення".

Литвин також підкреслив, що у самого президента Кучми немає наміру знову балотуватися.

Сам Литвин зауважив, що не є юристом, але виходить з того, що зараз президент Кучма працює другий термін.

За Конституцією України, президентом держави не може обиратися особа три терміни поспіль.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування