Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Дорогі співвітчизники Кучми Л.Д.

П'ятниця, 4 квітня 2003, 14:04
Як відомо, головний пріоритет нашої влади - не бідність і не демократичні цінності, а, як заявлено в "інтернет-представництві" президента – її, тобто влади, прозорість. Очевидно, найбільш прозорим державним діячем варто вважати саме гаранта: нині він багато спілкується з журналістами, регулярно звертається до народу, тільки за 3 місяці привітав усіх, кого зміг із Новим роком і 8-м Березня.

Навіть подорожуючи далекою Азією, він не забув про країну і її майбутні політичні реформи і написав листа співвітчизникам. Цікаво, що лист, відповідно до дати, виставленої на кучмівському сайті, було оприлюднено 2 квітня – у день, коли президент, не побоявшись атипової пневмонії, відвідав Гонконг. Очевидно, саме у карантинних цілях президент вирішив скористатися епістолярним жанром?

Лист невеликий - всього п'ять абзаців, фрази короткі і прості. Зрозуміло, що на відміну від нудних звернень до народу, цей текст сприймається набагато простіше. Чи почують його ті, кому він адресований?

На початку звертання Кучма змалював широкими мазками історичний шлях незалежної України – після 11 років незалежності (8 із яких припали на Кучму-президента, між іншим), наша країна стала незалежною (від кого?), впливовою (на кого?) і навіть почасти економічно стабільною, констатує президент. Правда, відразу відзначає, що не всі "співвітчизники" це помітили... хоча б тому що "тверда централізація влади" й антикризове управління вичерпали свій ресурс. Проте, вважає президент, "люди готові й хочуть активно брати участь у політичному житті країни". Загалом, реформа назріла, це очевидно!

Для тих, хто забув, президент у своєму посланні нагадав, що 24 серпня він уже висловлювався про необхідність політичної реформи. Далі летить черговий камінь у город політиків – вони ж дотепер не усвідомили серйозність стану, тому "арбітром повинен стати" весь народ. Для того, щоб цей самий народ міг висловитися, держава, продовжує президент, відкриває по усій країні громадські приймальні – "у кожному районі, у кожному великому місті". Як і завжди, президент не уточнює як саме з фінансової точки зору буде організована робота цих установ.

Цікавий фрагмент листа розміщений ближче до кінця. Кучма, взагалі ж, відкрито визнає, що рівень підтримки його й у цілому влади в народі – відверто мізерний. "Прошу Вас відокремити обговорення Конституційної реформи від політичних симпатій й антипатій, у тому числі від відношення особисто до мене", пише президент, просячи "не зводити рахунків". Оскільки зайвих слів у посланні такого змісту бути не може – як ще можна проінтерпретувати цей пасаж?

Останній абзац присвячений тому, як саме "співвітчизники" можуть контактувати з гарантом на предмет реформи: на вибір три варіанти – через приймальні, написати лист в адміністрацію президента і написати до місцевої газети.

Загалом, кричіть – і вас почують. Можливо, навіть помістять ваші думки про реформи, які "ініціює" президентом, на його особистій Інтернет-сторінці. Напевно, це вже не мало.

Дорогий співвітчизнику!

Система державної влади в Україні має гостру потребу в серйозних змінах. Для збереження стабільності в суспільстві й державі раніше потрібна була сильна президентська влада. Зараз змінився час, змінилася країна, змінилися ми самі. За одинадцять років ми побудували незалежну українську державу, що стала впливовим членом світового співтовариства. За ці роки жодного разу не порушувався в Україні громадянський спокій. В останні роки нам вдалося домогтися нехай невеликого, але стабільного економічного зростання.

Але позитивні зміни, що відбулися в країні, відчули не всі наші співгромадяни. Не в останню чергу тому, що антикризові методи управління, жорстка централізація влади вичерпали свій ресурс. Люди готові і хочуть активно брати участь у політичному житті країни, відстоювати свої інтереси у владі.

24 серпня 2002 року, як ви пам'ятаєте, я звернув вашу увагу на необхідність проведення політичної реформи. Досі серйозність становища не усвідомлюється до кінця більшістю політиків. Якщо політики не можуть домовитися - арбітром має стати весь народ. До проекту Закону України "Про внесення змін до Конституції України", запропонованого мною для Всенародного обговорення, увійшли пропозиції, що надійшли від різних політичних сил, у тому числі, опозиційних. Тепер настав час почути думку народу щодо Конституційної реформи.

Люди повинні обговорити основні положення реформи, самостійно висловити свою думку, а Верховна Рада - затвердити. Для того, щоб людям легше було довести свої пропозиції до влади, по всій країні відкриті громадські приймальні. Вони є в кожному районі, у кожному великому місті. Прошу вас відокремити обговорення Конституційної реформи від політичних симпатій і антипатій, у тому числі від ставлення особисто до мене. Зараз не час для зведення політичних рахунків - мова йде про майбутнє України, а не про долю нинішнього Парламенту, Уряду чи Президента.

Прошу вас відвідати одну з громадських приймалень і висловити свої пропозиції щодо Конституційної реформи. Тих, хто живе далеко від великих населених пунктів, я прошу написати прямо до Адміністрації Президента або до вашої районної, міської або обласної газети. Через них вашу пропозицію також буде доведено до органів влади.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
Усі новини...
Реклама: