Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучму змусили відмінити держсекретарів, вважає Литвин

Понеділок, 2 червня 2003, 14:10
Голова Верховної Ради України Володимир Литвин вважає рішення про скасування інституту держсекретарів міністерств вимушеним кроком.

"Думаю, це рішення є вимушеним кроком, оскільки, ймовірно, випереджає можливе рішення Конституційного суду", - відзначив Литвин в інтерв'ю журналістам у понеділок, коментуючи указ президента України про скасування посад заступників держсекретарів і повернення інституту заступників міністрів.

Він додав, що не бачить іншого пояснення цьому кроку, оскільки "було докладено стільки зусиль, щоб переконати, що ми вводимо європейську норму (інститут держсекретарів)".

На думку спікера, якщо говорити про те, що інститут держсекретарів не виправдав покладених на нього надій, то виникає питання, чому у пропозиціях президента України з політреформи міститься положення про призначення президентом держсекретарів.

Крім того, пропонується ввести 3-4 посади держсекретарів додатково. "Очевидно, тут логіки тоді немає, якщо вийти з того, що цей інститут не виправдав покладених на нього зобов'язань", - відзначив Литвин.

Інтерфакс-Україна

КУЧМА ЛІКВІДУВАВ ПОСАДИ ДЕРЖСЕКРЕТАРІВ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування