Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вітренко все-таки зняли з виборів. А виборців почали купувати по 20 грн.

Неділя, 8 червня 2003, 17:27
Лідер Прогресивної соціалістичної партії Наталія Вітренко в суботу ввечері знову була знята з реєстрації окружною виборчою комісією на повторних виборах в окрузі №206 у Чернігові.

Раніше окружком знімав Наталію Вітренко з реєстрації, однак Центральна виборча комісія в суботу поновила її кандидатом у депутати.

Разом з тим, у цей раз окружкомом була представлена інша причина для зняття Вітренко з реєстрації – рішення суду, який визнав, що вона публікувала рекламу в газеті "Досвітні вогні", яка не була оплачена з виборчого фонду. Крім того, сама газета поширювалася безкоштовно, хоча її вартість складає 23 копійки.

Сама Вітренко заявила журналістам, що буде домагатися визнання результатів цих виборів недійсними.

Вона повідомила, що її команда збирає дані про порушення в ході голосування. Крім цього в ході передвиборчої кампанії Вітренко та її прихильники склали близько 70 актів про порушення.

Вітренко сказала, що не згодно з рішенням суду. Вона підкреслила, що "Досвітні вогні" – це партійна газета ПСПУ, де друкується серія матеріалів про неї, що не має жодного відношення до виборів.

***

Після обіду в неділю глава окружної комісії Анатолій Мельник заявив про відсутність серйозних порушень у ході голосування.

У той же час глава окружкому відзначив труднощі в ході голосування в зв'язку з тим, що неправильно були оформлені списки громадян, які беруть участь у голосуванні. Зокрема, деякі прізвища написані з помилками, і в таких випадках людей не можуть допускати до голосування. У результаті громадяни звертаються в суд.

Мельник повідомив, що напередодні було прийняте рішення звільнити людей від сплати спеціальних зборів при розгляді судових позовів у зв'язку з порушеннями під час виборів.

Говорячи в цілому про виборчу кампанію, глава окружкому підкреслив, що на сьогодні кандидатам необхідно обов'язково готуватися до "юридичного супроводу кампанії". Він відзначив, що юридичні служби кандидатів дуже уважно стежать за конкурентами для того, щоб виявити найменші порушення.

За словами Мельника, станом на 15.00 уже проголосували понад 30% виборців.

У свою чергу народний депутат, член фракції Соцпартії Станіслав Ніколаєнко повідомив про виявлені спостерігачами масові підкупи виборців на всіх дільницях.

За його словами, представники СПУ, які стежать за виборами, виявили схему, за якою підкуповують виборців. "Певні люди" платять по 20 грн. за голосування за одного з кандидатів у депутати.

Глава окружкому повідомив, що одержав цю інформацію від Ніколаєнка і вже зв'язався з органами внутрішніх справ з тим, що вони "розібралися з цим питанням".

Як повідомлялося, за мандат народного депутата в цьому окрузі змагаються 21 особа. Серед них, зокрема, - президент Укрсиббанку Олександр Ярославський, екс-глава Державного комітету з питань регуляторної політики і підприємництва, член партії "Трудова Україна" Олександра Кужель, головний редактор молодіжної обласної газети "Гарт" Дмитро Іванов, який іде на вибори за підтримки Соцпартії і "Нашої України".

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

ВІТРЕНКО ПОВЕРНУЛИ НА ВИБОРИ

ВІТРЕНКО ЗНОВУ НЕ СТАНЕ ДЕПУТАТОМ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування