Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко буде діяти адекватно, якщо Кучма буде проштовхувати свій проект

Четвер, 3 липня 2003, 18:50
Опозиційні фракції українського парламенту вимагають чіткого процедурного рішення, яке б створило рівні права ініціативам президента і народних депутатів, заявив в інтерв'ю журналістам в четвер лідер фракції "Наша Україна" Віктор Ющенко.

Ющенко зазначив, що опозиційні фракції пропонують надати право голові Верховної Ради України направляти всі зареєстровані законопроекти для висновків у Конституційний суд.

Лідер "Нашої України підкреслив, що в цьому питанні мова йде про зміну існуючої процедури. "Я вас питаю, що у цій пропозиції є нечесним, недемократичним, некоректним", - сказав він.

Ющенко також зазначив, що опозиційні фракції не виступають проти того, щоб обидва законопроекти були направлені на розгляд у Конституційний суд. У той же час, на перше місце опозиційні фракції ставлять прийняття такої процедури, яка б передбачала б рівні права і ініціатив президента і депутатів, сказав лідер "НУ".

Зі слів Ющенка, опозиційні сили будуть адекватно діяти, якщо парламентська більшість спробує змінити процедуру прийняття рішень парламенту.

Про це він сказав, коментуючи заяву координатора більшості Анатолія Толстоухова про те, що більшість залишає за собою право надалі організувати роботу Верховної Ради таким чином, щоб продовжувалася політична реформа в країні, і приймалися інші законодавчі акти. З його слів, складно коментувати морально-політичний аспект таких заяв.

На думку лідера "Нашої України", на сьогоднішній день дискусія йде не про суть конституційних змін, а про процедуру, яку більшість не хоче міняти.

Ющенко вважає, що більшість також не хоче допустити направленя у Конституційний суд альтернативного президентському варіанту законопроекту про внесення змін до Конституції України. Саме тому представники більшості блокують зміни у процедурі, вважає він.

"Ми розуміємо, кому необхідна політична реформа", - підкреслив Ющенко. "У влади мета одна - і ви це побачите у кінці року - як пролонгувати владу, а не провести справжні політичні зміни", - додав він.

Зі слів депутата, у випадку якщо демократичним силам не вдасться змінити процедуру направлення законопроектів для висновків у Конституційний суд, залишиться тільки ініціатива президента, яка зможе набрати 226 голосів у парламенті.

Зі слів Ющенка, зараз у більшості немає шансів досягнути реалізації президентських намірів, тому більшість ігнорує закон, "щоб реалізувати неконституційні цілі, які стоять у задачі".

"Ми будемо адекватно діяти, ми не випустимо питання парламенту за межі парламенту", - підкреслив лідер "Нашої України".

Як повідомлялося, вечірнє пленарне засідання у четвер було закрите практично відразу після його початку через блокування роботи парламенту представниками опозиції у зв'язку з конфліктом у питанні про направлення у Конституційний суд законопроектів.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування