Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пінчук не хоче, щоб президентські вибори перетворилися в трагедію

Понеділок, 7 липня 2003, 15:04
В Україні не існує серйозних передумов для виникнення будь-яких конфліктів, заявив член консультаційної ради Міжнародної кризової групи, народний депутат Віктор Пінчук.

До такого висновку прийшли українські фахівці різних фондів на засіданні в понеділок, що проходило за участю президента і віце-президента Міжнародної кризової групи Гарета Еванса і Стівена Соларза, повідомив він на прес-конференції в Києві.

Пінчук відзначив, що на засіданні українські фахівці висловлювали припущення про теоретичну можливість виникнення окремих конфліктів, зокрема в Криму, на Донбасі або навколо проблеми Чорноморського флоту.

"Однак загальний висновок був таким, що в Україні сьогодні не існує серйозних передумов для виникнення гарячих точок", - підкреслив він.

Коментуючи можливість виникнення конфліктів в Україні під час майбутньої виборчої компанії, Пінчук відзначив, що передвиборна кампанія "є не кращим часом", коли політики можуть послужити причиною соціально-економічних, етнічних або міжконфесійних проблем. "Це буде трагедією, якщо політики розгойдають якісь з цих проблем, тому залишається сподіватися на мудрість самих політиків і українського народу", - підкреслив він.

Пінчук розглядає своя участь у консультативній раді Міжнародної кризової групи, як можливість поліпшити міжнародний імідж України через особисті контакти з західними політичними діячами. На його думку, поліпшенню цього іміджу останнім часом сприяла також участь України в миротворчих операціях.

"Однак я вважаю, що вищий пілотаж - це коли у вирішенні конфліктів задіяні не військові сили, а інтелектуальний потенціал, а в України цей потенціал дуже високий", - додав він.

Пінчук також підкреслив, що українські компанії, що захочуть взяти участь у відновленні Іраку, повинні "сьогодні намагатися цивілізованим шляхом лобіювати цю ідею". Він відзначив, що також займається таким лобіюванням, у тому числі, під час неформального спілкування під час сесій Міжнародної кризової групи, серед членів якої "дуже багато впливових людей, у тому числі з американського істеблішменту".

6-9 липня в Україні з візитом знаходяться президент Міжнародної кризової групи (International Crisis Group) Гарет Еванс (Gareth Evans) - колишній міністр закордонних справ Австралії і віце-голова правління ICG Стівен Соларз (Stephen Solarz) - колишній член Конгресу США.

ICG займається запобіганням і вирішенням різноманітних конфліктів. Проекти Групи здійснюються в 35 країнах і регіонах в Африці, Азії, Європі, Близькому Сході і Латинській Америці. Штаб-квартира організації знаходиться в Брюсселі, працюють представництва у Вашингтоні, Нью-Йорку, Парижі, Лондоні і, із травня 2003 року - у Москві.

Цю недержавну організацію очолює колишній президент Фінляндії Мартті Ахтісаарі (Martti Ahtisaari). Більш 90 чоловік працюють у структурі ICG в усьому світі. Кошти для ведення своєї діяльності Міжнародна кризова група одержує від пожертвувань фондів і урядів різних країн, що підтримують діяльність ICG, а також, від корпоративних і приватних донорів.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
07:33
Ракетний удар: ворог атакував енергооб’єкти у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях
06:26
У південно-східних областях втретє за ніч була оголошена ракетна небезпека: у Херсоні пролунали вибухи
05:48
відеоВ Росії на Кубані безпілотники атакували два НПЗ, бітумний завод і військовий аеродром
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
доповненоПольща цієї ночі двічі піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяРосіяни запускали ракети: було оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
Усі новини...