Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Адвокат Тимошенка хоче нового розслідування

Середа, 13 серпня 2003, 15:20
Адвокат колишніх керівників корпорації "Єдині енергетичні системи України" Наталя Пуденко просить суд направити на додаткове розслідування в Генеральну прокуратуру кримінальну справу за обвинуваченням її підзахисних - Геннадія Тимошенка й Антоніни Болюри.

Відповідне клопотання адвокат заявила в середу в ході розгляду Шевченківським місцевим судом Києва кримінальної справи за обвинуваченням колишніх керівників "ЄЕСУ".

Серед інших причин, з яких адвокат просить направити справу на додаткове розслідування, названий той факт, що підсудним не дали в повному обсязі ознайомитися з матеріалами кримінальної справи, оскільки, підкреслила Пуденко, слідчий Генпрокуратури України самостійно припинив ознайомлення з матеріалами.

Також адвокат звернула увагу на те, що захисники не мали можливості в повному обсязі ознайомитися з матеріалами справи і розробити з підсудними стратегію захисту.

"Органами досудового слідства були допущені такі порушення процесуального законодавства, які неможливо виправити в судовому процесі", - говориться в клопотанні адвоката.

Пуденко також просить суд змінити підсудним запобіжний захід з утримання під вартою на підписку про невиїзд.

У свою чергу представники прокуратури виступили проти задоволення судом цього клопотання. Серед інших причин представник прокуратури Василь Ярошовець виступив проти зміни запобіжного заходу підсудним, оскільки, нагадав він, після рішення Апеляційного суду Київської області про зміну запобіжного заходу двом іншим колишнім керівникам "ЄЕСУ" Євгену Шаго і Лідії Сокольченко з утримання під вартою на підписку про невиїзд, вони зникли і в даний час знаходяться в розшуку.

Суддя Олександр Шостак вийшов у дорадчу кімнату для ухвалення рішення по клопотанню. Його рішення буде оголошено 18 серпня в 12.00.

Перед тим, як було заявлене клопотання суддя, Шостак відхилив попереднє клопотання, заявлене у вівторок, у якому адвокат просила закрити виробництво по кримінальній справі щодо її підзахисних, оскільки 13 травня 2003 року Апеляційний суд Київської області визнав незаконними постанови про порушення кримінальних справ щодо колишніх керівників "ЄЕСУ".

У свою чергу Верховний суд призупинив виконання цього рішення до розгляду по суті касації Генеральної прокуратури на рішення Апеляційного суду Київської області.

Суддя вважає, що призупинення рішення не означає скасування його дії.
Однак суддя Шостак не погодився з доводами адвоката й ухвалив продовжувати судовий процес на підставі того, що рішення Апеляційного суду Київської області було припинене.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування