Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тігіпко каже, що Україні краще вже запровадити євро, ніж рубль

Понеділок, 4 серпня 2003, 12:17
Україна не виявляє інтересу до планів перетворення рубля в єдину валюту Росії і Білорусії. Про це заявив на прес-конференції у Вашингтоні глава Національного банку України Сергій Тігіпко.

Глава НБУ сказав: "Мені здається, що кожна країна має право ухвалювати самостійні рішення щодо тих або інших валютних союзів. На мій погляд, і нехай це не ображає ні Білорусію, ні Росію, в України є інший орієнтир – це Європейський союз".

"Нам треба думати над тим, як максимально швидко інтегруватися в європейські структури. Нехай вибачать мене росіяни, але сьогодні треба думати вже не про рубль, а об євро", - додав Тігіпко.

Назвавши ідею приєднання України до планів створення єдиної російсько-білоруської валюти нереалістичною, Тігипко сказав: "Я знаю настрої українського парламенту і думаю, що, принаймні в найближче десятиріччя, ця ідея не пройде, оскільки вона викличе певні розмежування в Україні. Ми тільки починаємо знаходити спільну мову і для нас дуже важливі компроміси".

Тігіпко підкреслив, що "категорично заперечує позицію, згідно з якою перед Україною стоїть вибір – або Європа, або Росія".

"Росія сама максимально наближається до Європи, інтегрується в її структури, і у нас повинні бути абсолютно прагматичні відносини з Росією. - сказав глава НБУ. - Ми повинні також враховувати і спільність історії, і той факт, що 11 млн росіян живуть в нашій країні. Я – за абсолютно прагматичний підхід без яких-небудь емоцій".

Тігіпко перебував у американській столиці з дводенним робочим візитом, під час якого провів переговори з керівництвом Міжнародного валютного фонду і представниками адміністрації США.

Прайм-ТАСС


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування