Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз і Симоненко втратили спільну мову в процедурі виборів президента

Понеділок, 1 вересня 2003, 15:13
Фракція Соціалістичної партії України у Верховній Раді готова підтримати новий законопроект змін Конституції у випадку включення до нього норми, яка стосується виборів президента всенародним голосуванням.

Про це в понеділок в інтерв'ю журналістам заявив лідер фракції СПУ Олександр Мороз.

Він відзначив, що в новому доробленому законопроекті дискусійною залишається позиція про вибори президента.

Мороз сказав, що це питання обговорювалося також і на засіданні політради Соцпартії, на якому було прийняте рішення про те, що СПУ виступає за збереження прямих всенародних виборів.

"У тому перехідному стані, у якому перебуває сьогодні Україна, необхідно, щоб влада регулярніше зверталася за дозволом щодо своїх дій до народу", - відзначив він.

Лідер СПУ підкреслив, що переконаний у тому, що і фракція "Наша Україна", й інші політичні сили підуть на вироблення спільної позиції у проведенні політичної реформи.

У той же час лідер фракції комуністів Петро Симоненко, говорячи про перспективу виборів президента у Верховній Раді, сказав, що такий досвід протягом десятиліть існує в ряді європейських країн.

"Якщо народ обере політичні сили, відповідальні за майбутнє України, то тоді й посада президента з обмеженими повноваженнями буде також відповідати вимогам народу, висловленим на підтримку тієї або іншої політичної сили", - підкреслив Симоненко.

Лідер комуністів також відзначив, що новий законопроект політичної реформи не будуть підтримувати представники "Нашої України" у зв'язку з тим, що в ньому пропонується значно обмежити повноваження президента України.

Даний законопроект також не будуть підтримувати і депутати парламенту, обрані по мажоритарних округах. За словами Симоненка, цей законопроект може бути зареєстрований у парламенті найближчим часом.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування