Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Слідчі Піскуна готові провести страйк через Тимошенко

Середа, 3 вересня 2003, 17:36
Генеральна прокуратура України через засоби масової інформації викликає лідера Блоку Юлію Тимошенко на допит для встановлення місця знаходження її чоловіка Олександра, який знаходиться у розшуку.

"Ми декілька разів намагалися викликати Юлію Тимошенко на допит у прокуратуру для встановлення місця знаходження Олександра Тимошенка. Але вона наказала людям, які працюють в її офісі, охороняють її будинок, не приймати повістки", - сказав у середу у Києві на прес-конференції старший слідчий в особливо важливих справах Генеральної прокуратури України Анатолій Мельничук.

У зв'язку з цим він звернувся до ЗМІ, які були присутні у залі, повідомити, що Генпрокуратура запрошує Тимошенко разом з її адвокатом Віктором Швецем на допит у четвер на 10.00 до кабінету №412.

Перший заступник начальника Головного слідчого управління Генпрокуратури Андрій Хочунський висловив надію, що подання прокуратури про притягнення Тимошенко до кримінальної відповідальності буде розглянуто у короткі терміни й об'єктивно.

Разом з тим, він підтвердив інформацію про готовність слідчих, які беруть участь у розслідуванні справи стосовно Тимошенко, провести страйк. "Така розмова була. І я розумію тих слідчих, які роками працювали по цій справі. Остаточне рішення (про проведення страйку) ще не прийнято, але ми хочемо привернути увагу до цієї справи", - сказав Хочунський.

Усього, з його слів, з початку порушення цієї кримінальної справи у 1996 році, в її розслідуванні взяло участь до 100 чоловік.

Хочунський також зазначив, що в поданні Генпрокуратури не фігурує прохання дати згоду на арешт Тимошенко, а тільки на її притягнення до кримінальної відповідальності, оскільки "у цьому (арешті) немає необхідності".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування