Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"НЕДОСТАТНЬО ЧЕСНИЙ" ГОНЧАРОВ ПИСАВ ЛИСТИ САМ

Вівторок, 9 вересня 2003, 16:59
Генеральна прокуратура підтверджує автентичність записів, зроблених колишнім міліціонером Ігорем Гончаровим, оприлюднених після його смерті.

Про це повідомив заступник генерального прокурора Віктор Шокін у вівторок на засіданні спеціальної тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України у справі про убивство журналіста Георгія Гонгадзе й інших резонансних справ.

"Це - записи Ігоря Гончарова", - сказав Шокін, відповідаючи на питання членів комісії.

Водночас Шокін заявив, що не схильний довіряти свідченням обвинуваченого Гончарова, які були викладені ним у передсмертному листі.

"Вірити Гончарову в серйозних речах, по-моєму, неможливо", - заявив Шокін.

Заступник генпрокурора повідомив, що він особисто допитував Гончарова.
"На допиті він сказав, що справді знає обставини, де голова (Гонгадзе). Тоді я йому запропонував захист свідка по цій справі і потім надання свідчень, - він відмовився", - сказав Шокін.

"Взагалі, Гончаров був людиною недостатньо чесною", - сказав заступник генпрокурора. На підтвердження своїх слів він навів випадок, коли Гончаров заявив, що впав із нар і був травмований, чого не підтвердили його "сусіди по камері".

Говорячи про причини смерті Гончарова, заступник генпрокурора сказав, що прокуратура очікує на результати експертизи.

Він також відзначив, що кримінальна справа за фактом смерті Гончарова не була порушена, оскільки обставини його смерті перевіряються.

Як повідомлялося раніше, Генеральна прокуратура України долучила до справи про убивство журналіста Гонгадзе листи колишнього міліціонера Гончарова, які він писав до матері, знаходячись під арештом. Про це повідомила прес-секретар генпрокурора Поліна Башкіна.

Як повідомлялося, фрагменти листів Гончарова до матері, написані ним у слідчому ізоляторі, за її згодою опублікував інтернет-сайт "Україна кримінальна". У цих фрагментах мова йде про те, що Гончарова нібито катували співробітники міліції, а також знову згадується, що він мав інформацію про убивство Гонгадзе, котру арештований відмовився надати слідству, побоюючись за своє життя. Колишній міліціонер також пише, що не хворіє на важковиліковні інфекційні захворювання, що було підтверджено щорічними обстеженнями "і в МВС і в СБУ".

Гончаров, що знаходився під арештом із травня 2002 року за обвинуваченням в організації злочинного угруповання, до складу якого входили співробітники міліції, помер 1 серпня 2003 р. За посередництвом невідомих людей громадська організація "Інститут масової інформації" одержала конверт із позначкою "розкрити після моєї смерті". У цих заявах Гончаров обіцяє розкрити імена убивць Гонгадзе і стверджує, що до цього убивства причетні співробітники міліції, а також повідомляє, що збирав докази цього злочину разом із співробітником СБУ. Він називає в листі ряд прізвищ, однак ІМІ вирішив не оприлюднювати їх. Копії всіх листів передані Генпрокуратурі.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування