Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко не погрожував Медведчуку "народним гнівом"

Середа, 1 жовтня 2003, 15:56
Віктор Ющенко не дзвонив голові Львівської обласної податкової адміністрації Сергієві Медведчуку з вимогами.

Про це на прес-конференції у Києві у середу заявили народні депутати Олег Тягнибок і Петро Олійник.

"Розмови про дзвінки, що їх нібито робив Ющенко Медведчуку-молодшому, є цілком свідомою спробою звести відомого політика Ющенка до рівня регіонального маргінала Медведчука, який обкрадає державу", - прокоментував заяву Сергія Медведчука про те, що Ющенко вимагав припинити податкові перевірки підприємств Львівщини Олійник.

У свою чергу, Михайло Сендак, який також брав участь у прес-конференції, додав, що не вірить в анонімні погрози на адресу головного податківця Львівщини. У той же час, заявив Сендак, йому самому погрожували, що у разі, якщо він проведе сесію облради, на якій був присутній Ющенко, він "ніколи не побачить свого онука".

Депутати також заявили, що протистояння у Львові – це "не протистояння Ющенка і Медведчука, а протистояння громадянського суспільства та феодально-олігархічної влади".

За їхніми словами, від підприємців Львівщини "уже рік" надходили звернення до народних депутатів про "сваволю податкової" у регіоні. Як повідомив Тягнибок, депутатами від НУ з цього приводу було підготовлено низку депутатських запитів до Генеральної прокуратури.

"За деякими моментами порушено кримінальні справи, деякі перевіряє КРУ", - повідомив депутат.

За інформацією парламентарів, податкова адміністрація у Львівській області вимагає від підприємців хабарі, а також ставить перед ними "завдання" переказувати певні суми на рахунки "благодійних фондів" та партійних організацій СДПУ(О).

Учасники прес-конференції також заперечили, що конфлікт пов’язано зі спробами податкової припинити правопорушення на підприємствах, контрольованих близькими до "Нашої України" бізнесменами. "Навряд чи "Кока-Кола" належить "Нашій Україні", однак вона пішла з області через свавілля податківців. Те саме стосується і "Кредит банк Україна", - заявив Петро Олійник.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування