Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма сподівається, що Путін не збреше

Четвер, 23 жовтня 2003, 12:57
Президент України Леонід Кучма сподівається, що президент Росії Володимир Путін виконає домовленість, досягнуту в ході телефонної розмови в середу, про повне припинення робіт з будівництва дамби в Керченській протоці в четвер.

"Наша розмова завершилася тим, що він (Путін) дасть доручення Краснодарському краєві призупинити цю роботу, а о 13.00 там нікого не повинно бути. Я думаю, що воно так і буде", - сказав Кучма, відповідаючи на питання журналістів у четвер на прес-конференції в Керчі після годинної наради по цьому питанню. Нарада проходила в закритому режимі.

Український президент відзначив, що не бачить необхідності в зустрічі з російським колегою, додавши, що найближчим часом це питання буде обговорюватися на зустрічі прем'єр-міністрів двох країн, а також під час переговорів міністрів закордонних справ.

"Такої необхідності немає. Ми домовилися, що припиняємо цей конфлікт і нехай чиновники сідають за стіл переговорів", - сказав він.

У той же час Україна продовжує залишатися на позиції, відповідно до якої державний кордон в Азовському морі повинен проходити по водній поверхні.

Кучма на прес-конференції відзначив, що Україна в підписаному договорі про державний кордон з Росією погодилася, що Азовське море є внутрішніми водами двох країн.

"Однак кордон повинен проходити не по дну, а по поверхні. Ми цю позицію будемо обов'язково відстоювати", - підкреслив президент. Він висловив сподівання, що російська сторона погодиться з цією позицією.

Як повідомлялося, 28 січня цього року під час візиту президента РФ Володимира Путіна в Київ був підписаний договір про держкордон між двома країнами, що зафіксував сухопутну його частину і підтвердив, що Азовське море і Керченська протока є внутрішніми водами кожної з країн. Договір повинен бути ратифікований парламентами обох держав.

У середині травня Україна і Росія підписали всі необхідні додатки до обопільної умови про російсько-український державний кордон. Ці документи були підписані за підсумками засідання колегій МЗС України і Росії, що проходило у Києві.

У ході переговорів Україна прагнула провести делімітацію не тільки дна Азовського моря і Керченської протоки, але і водної поверхні, підписати відповідний договір, що давав би можливість на взаємовигідній основі експлуатувати басейни Азовського моря і Керченської протоки. Росія виступала за поділ дна Азовського моря і Керченської протоки, але не водної поверхні.

23 червня президент України Леонід Кучма направив у Верховну Раду проект закону про ратифікацію Договору між Україною і Російською Федерацією про україно-російський державний кордон.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування