Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Заступник Марчука побив сина Кузьмука в госпіталі

Середа, 8 жовтня 2003, 12:27
Міністр оборони Євген Марчук у вівторок відсторонив від виконання службових обов'язків свого цивільного заступника Олександра Данильчука у зв'язку з інцидентом у військовому госпіталі.

Інцидент стався у Головному військовому клінічному госпіталі, куди Данильчук навідався близько 23:30 відвідати когось із близьких, повідомляє газета "Сегодня".

"Година була пізня, відвідування хворих у такий час не практикується. Але пан Данильчук вирішив будь-що потрапити в один з корпусів, напевно, вирішивши, що йому, у його нинішньому становищі, - можна. Пильний охоронець КПП із боку вулиці Щорса став на перешкоді і почав дзвонити начальству. У відповідь високопоставлений чиновник перейшов на підвищені тони, почав погрожувати і, вирвавши трубку, спробував нею вдарити служивого", - пише газета.

Коли на КПП з'явилися помічник чергового по госпіталю, а потім і черговий, "Мерседес" із номером 777-42 КА, на якому як пасажир прибув Данильчук, знаходився вже на території лікувальної установи.

"Обидва офіцери теж пояснили, що час для відвідування обрано не вдало, однак аргументи не справили належного враження. Розгніваний Олександр Юрійович, продовжуючи обурюватися, що на територію госпіталю не пускають заступника міністра, зумів прорвати заслін і, за деякими даними, дав волю рукам", - пише "Сегодня".

"Можливо, - продовжує газета - неприємну історію вдалося б спустити на гальмах, якби не пікантний нюанс: одним із потерпілих виявився капітан медслужби Іван Кузьмук. Син колишнього міністра оборони Олександра Кузьмука служить ординатором у лорвідділенні госпіталю. Звісно, про інцидент дуже скоро було сповіщено батьку, нині народному депутату, а вже він мовчати не став і зажадав негайної сатисфакції".

Перший заступник військового прокурора Північного регіону України Анатолій Деменко повідомив "Сегодня", що до прокуратури офіційно звернувся начальник Головного військового клінічного госпіталю, який докладно проінформував про те, що сталося 4 жовтня.

Відповідно до рапортів чергового по госпіталю підполковника Сергія Литвинка і його помічника капітана Івана Кузьмука, Олександр Данильчук був у нетверезому стані (за кермом "Мерседесу" знаходилася інша людина).

Поводився, свідчать потерпілі, зухвало, грубо, нецензурно сварився. Вдарив у плече Литвинка, намагався заштовхати його в машину. Завдав два удари в обличчя Кузьмуку. Після цього, незважаючи на протести обох офіцерів і охоронця, усе-таки проїхав на автомобілі в напрямку хірургічного, а потім урологічного відділень, де на лікуванні знаходився його родич.

Через чверть години Данильчук залишив територію госпіталю. За даними медичного огляду, у чергового в той день по госпіталю зафіксоване пошкодження м'яких тканин і синець на плечі, у помічника чергового - травма, гематома, подряпина лівої брови, повідомив Деменко.

Він сказав також, що капітан Кузьмук звернувся у військову прокуратуру з проханням порушити щодо Данильчука кримінальну справу.

"Зараз проводиться перевірка всіх обставин інциденту. Якщо викладене в матеріалах підтвердиться, буде порушена кримінальна справа за статтею 365-2 - перевищення влади або службових повноважень, супроводжуване насильством, а також діями, що ображають гідність потерпілого", - повідомив Деменко.

У Головному військово-медичному управлінні Збройних сил України й госпіталі, куди газета зверталася за коментарями, згадані події непрямо підтвердили.

"Вирішили не деталізувати - мовляв, "це формене непорозуміння", "річ дуже неприємна", "йде слідство", і все таке інше", пише "Сегодня".

43-літній Олександр Данильчук, колишній народний депутат і заступник комерційного директора ВАТ "Укрнафта", указом президента став цивільним заступником міністра оборони вісім днів тому.

У зв'язку з інцидентом міністр оборони Євген Марчук у вівторок видав наказ про проведення службового розслідування, повідомляє газета.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування