Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МАРШРУТ "ОДЕСА-БРОДИ-ПЛОЦЬК" ІДЕАЛЬНИЙ ДЛЯ КАЗАХСЬКОЇ НАФТИ

Четвер, 9 жовтня 2003, 16:06
Національна нафтогазова компанія Казахстану "КазМунайГаз" підтверджує свою зацікавленість у використанні нафтогону "Одеса-Броди" для постачань казахстанської нафти на європейські ринки.

Про це повідомив керуючий директор за транспортною структурою і сервісними проектами казахстанської національної нафтогазової компанії "КазМунайГаз" Каїргельди Кабилдін журналістам у четвер на міжнародній конференції по нафті і газові KIOGE-2003 в Алма-Аті.

Він пояснив, що республіці вигідний цей маршрут для постачань своєї нафти в Європу, "оскільки через Росію ми не можемо зараз здійснювати постачання нашої нафти зі збереженням якості".

"Цей маршрут нам, безумовно, цікавий, ми хотіли б його використовувати, - підкреслив він. - Але є певні протиріччя й думки в Україні, а в принципі, ідеальний маршрут – "Одеса-Броди-Плоцьк".

Раніше керівництво "КазМунайГаза" уже заявляло про зацікавленість компанії в реалізації проекту будівництва нафтогону "Броди-Плоцьк" (Польща).

Перша черга нафтотранспортної системи "Одеса-Броди" здана в експлуатацію в травні 2002 року. Її пропускна здатність - 9- 14,5 млн. тонн нафти на рік з резервуарним парком 200 тис. кубометрів.

В Україні кілька місяців ведеться полеміка навколо варіантів використання нафтопроводу: у Європу для транспортування каспійської нафти або на узбережжя Чорного моря для транспортування російської нафти сорту Urals.

Уряд України відклав остаточне рішення по питанню визначення варіанта використання нафтогону "Одеса-Броди", вирішивши залучити на тендері незалежного експерта для оцінки перспектив його реверсної роботи для прокачування російської нафти в Одесу.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування