Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Подіями в Донецьку Кучма привчає своїх до майбутнього екстриму виборів "Кучми-3"

Понеділок, 3 листопада 2003, 13:56
Події у Донецьку навколо з'їзду "Нашої України" означають реалізацію плану "Кучма-3", вважає народний депутат від Соцпартії Луценко.

"Можливо, ще не всі розуміють очевидність цього. Медведчук вірить, що переграє клієнта в ході конституційної реформи. Янукович вважає, що стане кандидатом в президенти від влади. І Кучма підтримує в них цю віру, дає їм взяти на себе весь негатив протистояння опозиції, росту цін і приватизаційних скандалів", -передає слова Луценка прес-служба партії.

"Демонізація Медведчука в силу притаманного йому нарцисизму успішно завершена. Ступінь дикості подій у Донецьку свідчить не стільки про боротьбу влади з Ющенком, як про початок демонізації Януковича", - вважає депутат.

Коментуючи ситуацію з відставкою генпрокурора Піскуна, Луценко називає її продовженням стратегії Кучми з будівництва "підконтрольної виключно йому силової вертикалі".

"Усунуто інтелігентствуючого Радченка, знято багатовекторного Піскуна, змінено недалекого Смірнова. На їх місця приходять виключно перевірені на особисту відданість Кучмі люди", - зазначає депутат.

"Спільна риса донецьких подій і відставки Піскуна – в кричущій незаконності дій влади. Кучма привчає своїх до майбутнього екстриму виборів "Кучми-3", -підкреслює Луценко.

На думку депутата, зупинити план можуть два фактори: об'єднання опозиції навколо демократичних змін до Конституції або домовленість з Москвою одного з кандидатів в президенти. Однак обидва варіанти він вважає малоймовірними.

В той же час, коментуючи ситуацію, що склалася 31 жовтня в Донецьку у зв'язку зі зривом з'їзду блоку "Наша Україна", лідер СПУ Мороз назвав це спробою "розколоти, насамперед, політичні сили і парламентські фракції, пересварити "Нашу Україну" і Партію регіонів і їхнї фракції, щоб не пропустити у Верховній Раді прийняття тих законів, що вимагають концентрованого голосування", передає Інтерфакс-Україна.

На думку лідера соціалістів, у керівництва Верховної Ради вистачить можливостей для того, щоб піти назустріч вимогам фракції "Наша Україна", яка вимагає заслухати колишнього генерального прокурора Святослава Піскуна й інформацію силових міністрів по подіях у Донецьку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування