Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

УБИТО КРИМІНАЛЬНОГО АВТОРИТЕТА ПРИЩА

Вівторок, 2 грудня 2003, 09:38
У понеділок пізно ввечері в центрі Києва убитий Валерій Прищик - лідер одного з впливових столичних злочинних угруповань.

Прищик був розстріляний з автомата близько 22.00 на вулиці Госпітальній, на території госпіталю Міноборони, куди він приїхав відвідати брата, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у Центрі громадських зв'язків Головного управління МВС України в Києві.

Прищик був важко поранений і помер вночі в реанімації лікарні.
На даний момент розглядаються усі версії злочину, але основна - "кримінальні розбірки", повідомили в ЦГС.

Прищик був великим бізнесменом, власником ТОВ "Ринок-1" (найбільшого в Києві Троєщинського ринку). Колись він був спортсменом-велосипедистом.

Як повідомлялося, 15 квітня цього року Апеляційний суд Києва визнав законним рішення Шевченківського місцевого суду Києва, що виправдав по ряду статей співзасновника ТОВ "Ринок-1" ("Троєщинський ринок") Валерія Прищика, якого міліція раніше обвинувачувала в організації злочинного угруповання.

28 грудня 2002 року Шевченківський суд засудив Прищика до трьох років позбавлення волі по епізоду про злісне хуліганство і звільнив у залі суду з урахуванням його перебування під арештом у ході слідства. При цьому він був виправданий по низці тяжких обвинувачень, у тому числі, організації особливо злісного хуліганства, заподіянні тяжких тілесних ушкоджень, у тому числі таких, що призвели до смерті.

Прокуратура обвинувачувала Прищика за ст.101 ч.1, ч.3 і ст. 206 ч.3 Кримінального кодексу України.

Прищик був затриманий київською міліцією влітку 2001 року. У повідомленнях для преси говорилося, що Прищик, відомий під прізвиськом "Прищ", був лідером злочинного угруповання свого імені, що контролювало найбільший столичний ринок - "Троєщинський". Він знаходився в розшуку з 1998 року.

Прокуратура Києва направила касаційну скаргу у Верховний суд України з проханням скасувати рішення Апеляційного суду по Прищику.

За даними міліції, на сьогодні на обліку в Києві стоять дві діючі ОПГ - "Киселя" ("Діда") і "Прища". У минулому році ОПГ "Прища" була знята з обліку міліції. Однак, у квітні 2003 року вона була знову відновлена на обліку як діюче угруповання.

4 листопада в центрі Києва вибухнув джип, у якому знаходився депутат райради Голосіївського району Києва Володимир Кисіль. У МВС підтвердили, що потерпілий при вибуху джипу в Києві депутат Кисіль вважається лідером злочинного угруповання "Киселя".

Читайте також:

Замах на Кисіля – спроба знищення свідка у справі Гонгадзе?



"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування