Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тверда позиція Києва на переговорах по Тузлі пов'язана з родовищами нафти - "Комерсант"

Субота, 6 грудня 2003, 18:39
Причиною суперечки між Москвою й Києвом навколо Тузли може бути нафта, стверджує щоденна російська газета "Комерсант".

Як стала відомо "Коммерсант", "тверда позиція Києва на переговорах по Тузлі насправді пов'язана з глибоководними Південно-Керченськими родовищами нафти, розташованими поблизу російсько-українського кордону".

"У 2001 році за запрошенням української держкомпанії "Чорноморнафтогаз" цей район відвідав президент бразильської компанії Petrobras Енрі Енштуль. Тоді Petrobras і одержала першу пропозицію приступити до спільного з "Чорноморнафтогазом" освоєння шельфу", - пише видання.

Удруге, за інформацією газети, запросив бразильців узяти участь у цьому проекті президент України Леонід Кучма під час свого візиту в цю країну в жовтні цього року.

"Головний мотив такої наполегливості Києва – прагнення не відстати від російських нафтовидобувних компаній, що ще в 2002 році провели тендер і разом з корпорацією TotalFinaElf почали готуватися до освоєння родовища Палладіна, розташованого на південь від Керчі", - відзначає "Комерсант".

Видання повідомляє, що в суботу відбудеться одноденний робочий візит глави МЗС України Костянтина Грищенка в Росію.

Центральною темою переговорів, які глава зовнішньополітичного відомства України проведе в Москві, буде ситуація навколо будівництва російською стороною дамби в Керченській протоці з метою з'єднання коси Тузла з російським берегом Таманського півострова.

Повідомляється, що в ході переговорів буде обговорений комплекс інших питань, принципово важливих для україно-російських відносин.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...