Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Щоб поїхати до Америки, буде потрібне цифрове фото та відбитки пальців

Вівторок, 6 січня 2004, 11:45

З понеділка почали діяти нові правила в`їзду у Сполучені Штати Америки. Відтепер кожен іноземець має залишити співробітникам американського міністерства внутрішньої безпеки відбитки своїх вказівних пальців та цифрове фото.

Як зазначається в повідомленні посольства США в Україні, з 5 січня набрала чинності програма US-VISIT (Ю-Ес-Візит), яку запроваджено у всіх 115 комерційних аеропортах США та у 14 головних морських портах, які обслуговують круїзні лайнери.

"Програма US-VISIT має на меті покращити безпеку громадян та гостей США, у той же час сприяючи законним подорожам та торгівлі. За певними винятками, у всіх подорожуючих, які потрапляють на територію США за візою через вищевказані пункти перетину кордону, будуть електронним чином скануватися відбитки вказівних пальців лівої та правої рук. Буде також робитися фотографія особи цифровою фотокамерою", - говориться в прес-релізі.

Процедуру електронного сканування відбитків пальців також застосовуватимуть у посольствах та консульствах США за кордоном. П’ятдесят посольств та консульств США вже проводять цифрове сканування відбитків пальців осіб, що подають заяви на отримання візи. Посольство США в Україні почне застосовувати цю процедуру у червні 2004 року.

В прес-релізі зазначається, що для гостей США застосування програми US-VISIT означатиме, що вони, окрім стандартних процедур перевірки при в’їзді, повинні будуть прикласти вказівний палець спочатку одної, а потім другої руки до скляної поверхні, яка електронним шляхом відсканує відбитки обох пальців; потім їх попросять подивитися у об’єктив фотокамери, яка сфотографує обличчя.

Ці додаткові дії практично не позначаться на тривалості процедури, оскільки займатимуть щонайбільше кілька секунд. Наприкінці 2004 року схожі процедури будуть застосовані і при виїзді із США, говориться в повідомленні.

Біометричні дані, такі як відскановані відбитки пальців, мають підвищити ефективність системи безпеки США, а також захистити гостей США, позбавивши можливості комусь іншому скористатись документами та посвідченнями особи приїжджаючих у разі викрадення документів. Ці дані зберігатимуться у повній безпеці, і доступ до них матимуть лише уповноважені посадові особи та вибрані правоохоронні органи за конкретної потреби.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування