Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ не підписуватиме "мирову" із Банковою і не голосуватиме за ЦВК

П'ятниця, 13 лютого 2004, 17:24
Фракція БЮТ не підписуватиме політичну угоду з політичних міркувань. Про це в інтерв'ю УНІАН повідомив один із лідерів фракції БЮТ Олександр Турчинов.

За його словами, підписання цієї угоди, по суті, означало б легітимізацію голосування від 24 грудня 2003 року та 3 лютого 2004 року по законопроекту №4105 “Про внесення змін до Конституції України”.

Він зазначив, що “фракція БЮТ добивається не тільки зміни системи влади, але й зміни тих, хто сьогодні при владі”. За його словами, для України нічого не зміниться у тому випадку, коли “злочинний центр влади буде переміщено з вулиці Банкової на вулицю Грушевського (на Банковій розміщена адміністрація президента, а на вулиці Грушевського – Будинок уряду).

Турчинов зазначив, що у п'ятницю під час зустрічі з представниками фракції “Наша Україна” йшлося про те, що дана фракція також не планує підписувати політичну угоду. Водночас він підкреслив, що на сьогодні якогось консолідованого рішення або домовленостей з даного питання не було.

Голова ВР Володимир Литвин у четвер повідомив, що робоча група, очолювана першим віце-спікером Адамом Мартинюком, завершила підготовку проекту політичної угоди, якою передбачено прийняття ряду законопроектів разом із внесенням змін до Конституції.

Лідер СПУ Олександр Мороз також у четвер повідомив, що соціалісти поставили підписи під проектом політичної угоди.

****
Турчинов також заявив, що БЮТ не голосуватиме за кандидатури членів Центральної виборчої комісії, які були внесені у парламент президентом України Леонідом Кучмою.

За його словами, подані кандидатури - “це просто насмішка над здоровим глуздом”. У списку - “представники СДПУ(О) і ті, хто до них примкнули”, сказав Турчинов.

Він підкреслив, що представлені кандидатури “не відображають розклад політичних сил”. За його словами, “це не ЦВК, а відділ, який би краще створити на Банковій”. “Це підготовка влади до фальсифікації результатів майбутніх президентських виборів”, - вважає Турчинов.

Він прогнозує, що ці кандидатури можуть пройти, оскільки їх мають підтримати більшість та комуністи, представники від яких є в списку кандидатур.

Як повідомлялося, 2 лютого 2004 року президент вніс до Верховної Ради подання при призначення на посаду членів Центральної виборчої комісії.

Глава держави вніс пропозицію призначити новими членами ЦВК: Валерія Бондіка, Ярослава Давидовича, Юрія Донченка, Валентину Завалевську, Володимира Заплатинського, Ігоря Качура, Сергія Ківалова, Руслана Князевича, Михайла Охендовського, Броніслава Райковського, Броніслава Стичинського, Ігоря Толкачова.

Прес-секретар Комітету виборців України Олександр Черненко вважає, що найімовірнішою та найочевиднішою кандидатурою на посаду голови Центральної виборчої комісії із запропонованого президентом нового складу ЦВК є голова Вищої ради юстиції, народний депутат Ківалов.

УНІАН

Читайте також:

Гавриш обіцяє випросити у Кучми квоту для Соцпартії у ЦВК



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування