Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Якщо "Довіра" має претензії до "Свободи", то хай пише в Америку

П'ятниця, 13 лютого 2004, 18:51
Радіо "Довіра" укладало контракт не з радіо "Свобода", а з американською державною установою – Бюро міжнародного радіомовлення (IBB). Отже, й листа свого радіо "Довіра" мала би надсилати не до радіо "Свобода", а до IBB.

Про це заявив у четвер журналістам директор з політики і стратегічного планування корпорації радіо "Вільна Європа"/ радіо "Свобода" Джеф Дрімбл, коментуючи рішення керівництва радіо "Довіра" припинити мовлення на своїй частоті Української служби радіо "Свобода".

Дрімбл також назвав неправдою аргумент керівництва "Довіри", що програми радіо "Свобода" негативно впливають на популярність першої і зменшують число радіослухачів.

За словами американського топ-менеджера "Свободи", опитування, проведене серед слухачів радіо "Довіра", засвідчили, що під час виходу в ефір програм Української служби радіо "Свобода" кількість слухачів на цій FM-хвилі, навпаки, збільшується. А за останній рік, згідно з Дрімблом, кількість слухацької аудиторії збільшилася на 30%.

"Ми відкриті для дискусії, - наголосив Дрімбл, - але радіо "Довіра" не звернулося до нас". Більше того, як зауважив вашингтонський гість, "керівництво радіо "Довіра" не відповіло на жоден телефонний дзвінок чи E-mail", хоч американська сторона зробила чимало спроб контакту.

"Отже, ми можемо сказати, що рішення [керівництва радіо "Довіра"] не відповідає причинам, зазначеним у листі. Це політичний акт, спрямований проти демократії, свободи слова і свободи преси", - наголосив Дрімбл.

Він наголосив, керівництво радіо "Свобода" робитиме все можливе, щоб залишитися на FM-частоті. "Можливості контакту з радіо "Довіра" розглядатимуться й надалі", - додав Дрімбл.

Він відзначив, що вже зараз програми радіо "Свобода", окрім діапазону коротких хвиль, транслюються на деяких FM-радіостанціях, що не входять до мережі радіо "Довіра" – наприклад, в Одесі, Ужгороді, Тернополі, Івано-Франківську, Сімферополі, Севастополі та деяких інших містах.

Крім того, за словами Дрімбла, розглядається можливість трансляції радіо "Свобода" на середніх хвилях з передавачів як в Україні, так і з поза її межами, а також на УКХ-частоті.

В той же час, відкидаючи звинувачення у політичній вмотивованості рішення "Довіри" про позбавлення Радіо "Свобода" ефіру, новопризначений генеральний продюсер всеукраїнської радіомережі Сергій Кичигин опублікував в останньому номері газети "2000" статтю під назвою "Свобода не коштує 200 000 доларів".

У ній стверджується, що назване рішення зовсім не має політичного підґрунтя, а продиктоване виключно міркуваннями подальшого розвитку й підняття рейтингу радіо "Довіра".

За словами Кичигина, останніми роками "радіо жило фактично за рахунок гранту в 200 000 доларів, котрі "Свобода" щорічно платила за право мовлення в ефірі "Довіри". Натомість вона змушена була жертвувати популярністю, оскільки програми Радіо "Свобода" не вписуються в музичний тип мовлення "Довіри".

"Українська правда"

Читайте також:

Посольство США бентежить, що "Свободу" прибрали перед виборами

Кичигин пропонує "Свободі" мовити в молодіжному форматі

Вашингтонське керівництво радіо "Свобода" звинувачує владу

СДПУ(О) ВИКИНУЛО РАДІО "СВОБОДА" З ЕФІРУ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування