Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин готовий слухатися "двох божевільних дам"

Вівторок, 3 лютого 2004, 18:54
Спікер Верховної Ради Литвин обіцяє співпрацювати зі спеціальним представником Ради Європи в Україні, який має бути затверджений відповідно до рішення ПАРЄ.

"Як я ставлюсь до спеціального представника? Як до даності, треба співпрацювати", - сказав Литвин на прес-конференції у вівторок.

Стосовно формулювання нещодавніх слухань ПАРЄ про політичну кризу в Україні Литвин сказав, що "існують певні елементи парламентської, політичної конституційної кризи". "У нас криза самої системи, коли демократія переходить в охлократію під впливом вождів".

"Якщо є диктатура, то там кризи не буває. Криза буває у демократичних суспільствах", - додав Литвин.

Він також зазначив, що слухання українського питання на ПАРЄ було спричинене не подіями в парламенті, а рішенням Конституційного суду щодо права Леоніда Кучми балотуватися на виборах президента. "Про це публічно не говорять, але в реальності це так", - додав він.

Говорячи про резолюцію ПАРЄ він назвав її "певним барометром європейських настроїв щодо України". Він сказав що в конституційній реформі Верховна Рада має "звіряти свої рішення з рекомендаціями ПАРЄ".

Як відомо, раніше постпред президента України у парламенті Олександр Задорожній назвав резолюцію ПАРЄ абсолютно абсурдною і такою, що не відповідає ані фактичному, ані юридичному змісту. За його словами, положення резолюції виписані "двома божевільними дамами, які не уявляють взагалі, що відбувається в Україні".

"Українська правда"

Читайте також:

Задорожній обізвав Северинсен і Вольвенд "двома божевільними дамами"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування