Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гербст задоволений, що проект Медведчука-Симоненка підправили

Середа, 4 лютого 2004, 16:57
Посол США в Україні Джон Гербст позитивно оцінює рішення Верховної Ради залишити чинною норму Конституції про всенародне обрання президента.

"Думаю, це добре. Це те, що схвалюють 86% українців, згідно з даними опитувань", - сказав дипломат журналістам у середу в Києві, відповідаючи на питання про своє ставлення до підсумків голосування в українському парламенті 3 лютого щодо змін до постанови про попереднє схвалення законопроекту з політреформи (№4105).

Як повідомлялося, попередньо схвалений парламентом 24 грудня 2003 року законопроект про внесення змін до Конституції визначав, що в 2004 році громадяни України оберуть президента країни терміном на два роки, потім, починаючи з 2006 року, главу держави буде обирати парламент. Проти цього активно виступала опозиція.

Відповідно до одного з останніх опитувань в Україні, переважна більшість громадян країни не підтримують ідею обрання президента у Верховній Раді.

Зокрема, проведене фондом "Демократичні ініціативи" і центром соціальних і політичних досліджень "СОЦИС" з 26 грудня 2003 року по 5 січня 2004 року опитування показало, що 88,3% респондентів вважають, що президент повинен обиратися на загальнонаціональних виборах.

Ідею обрання глави держави в парламенті підтримують 5,6%, а 1,1% вважають саму посаду президента в Україні непотрібною. 5% опитаних вагалися з відповіддю.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування