Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Конституційного суду ще руки не дійшли до проекту політреформи

Середа, 3 березня 2004, 16:39
Конституційний суд ще не приступав до розгляду законопроекту про внесення змін у Конституцію №4105.

Про це повідомив керівник прес-служби Конституційного суду Володимир Шляпошников.

Він також повідомив, що КС уже розглядає три подання про неконституційність голосування руками у Верховній Раді 24 грудня 2003 року щодо попереднього схвалення змін у Конституцію.

За його словами, усі три подання про нелегітимність голосування розглядаються на пленарних засіданнях, і у Верховну Раду їх не відправляли.

"Ніхто нікуди нічого не відсилав", – підкреслив Шляпошников, відповідаючи на питання агентства про повідомлення постійного представника президента у Верховній Раді Олександра Задорожнього про те, що Конституційний суд нібито повернув у парламент одне з цих подань.

Він також відзначив, що Конституційний суд пересилає авторам подання тільки рішення або висновок.

24 грудня 2003 року парламент 276 голосами попередньо схвалив законопроект про внесення змін у Конституцію (номер 4105). Система реєстрації "Рада" не працювала, тому більшість і комуністи проголосували шляхом підняття рук. Фракції "Наша Україна", Соцпартії і БЮТ вважають це голосування нелегітимним і наполягають на переголосуванні.

У КС надійшло три подання народних депутатів про нелегітимність цього голосування.

3 лютого 2004 року Верховна Рада вилучила з законопроекту про внесення змін у Конституцію, схваленого 24 грудня, норму, що передбачає обрання президента в парламенті, зберігши існуючу норму про всенародне обрання глави держави.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування