Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ ЗАЯВИЛО, ЩО В МАТЕРІАЛАХ КРАВЧЕНКА - ДЕРЖТАЄМНИЦЯ

Середа, 3 березня 2004, 18:44
Депутат Микола Томенко заявляє, що отримав підтвердження від СБУ, що в матеріалах генерала Валерія Кравченка міститься державна таємниця.

Томенко повідомив "Українській правді", що на його адресу надійшов лист від управління охорони і контррозвідувального захисту державної таємниці СБУ.

"За попередньою оцінкою, відомості, які містяться в цих документах, за статтею 8 закону "Про державну таємницю" та статтею 14 закону "Про розвідувальні органи" належать до державної таємниці у сфері національної безпеки та охорони правопорядку, розголошення яких завдасть шкоди інтересам національної безпеки України", – озвучив Томенко уривок листа.

Томенко повідомив, що в листі також написано, що в разі оприлюднення змісту цих документів існує реальна загроза створення передумов для розголошення системи шифрування, яка застосовується під час обміну повідомленнями з закордонними представництвами України.

У листі до Томенка також міститься попередження, що розголошення держтаємниці тягне за собою відповідальність за статтею 328 Кримінального кодексу України.

Сам Томенко сказав, що вважає свої дії законними, оскільки він оприлюднив у середу не самі документи СБУ, а перенабрані на комп'ютері фрагменти з них. При цьому він прибрав усі шифри СБУ з оприлюднених матеріалів.

Водночас Томенко підкреслив, що у листі СБУ держтаємницею називаються саме "відомості" в матеріалах Кравченка, тобто їх зміст про необхідність збирати інформацію про опозицію, міністрів і журналістів.

Він також звернув увагу на "колізію", коли з одного боку президент Леонід Кучма, який не міг не бути проінформований про зміст документів Кравченка, дозволив їх публікувати. Водночас генпрокурор заявив, що порушить кримінальну справу проти Томенка, якщо в результаті експертизи виявиться, що в оприлюднених ним документах є держтаємниця.

Читайте також:

Томенко оприлюднив матеріали Кравченка: "Просимо оперативно інформувати Центр…"

Генпрокуратура не побачила злочину в наказах, які отримував Кравченко

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування