Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС спокійно вивчає заяви Держдепу США про напад на демократію

Вівторок, 9 березня 2004, 13:35
Заяви Державного департаменту США стосовно ситуації зі свободою слова в Україні є предметом вивчення українського МЗС і інших компетентних органів держави.

Про це сказав на брифінгу у вівторок керівник прес-служби МЗС України Маркіян Лубківський, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Заяви США продовжують залишатися предметом вивчення не тільки в МЗС, але й в і інших компетентних органах нашої держави", – заявив Лубківський, відповідаючи на питання журналістів про реакцію України на такі заяви.

У той же час, за його словами, "МЗС України дуже спокійно відноситься до цих заяв, з огляду на, те що США завжди чутливо ставилися до широкого кола питань".

Лубківський також повідомив, що міністр закордонних справ Костянтин Грищенко спілкувався з послом США в Україні Джоном Гербстом і надав відповідні роз'яснення в зв'язку з ситуацією, що склалася.

Як повідомлялося раніше, 5 березня представник Держдепартаменту США Ричард Баучер заявив, що США "з великим занепокоєнням спостерігають за спробами української влади обмежити доступ громадськості до незалежної інформації".

У заяві американського Держдепа, зокрема, відзначалося, що "закриття радіо "Континент" і зняття з ефіру радіо "Свобода - Радіо Вільна Європа", "Голосу Америки" і інших міжнародних радіомовців – це наступ на демократію".

Держдепартамент США закликав українське керівництво "негайно вжити заходів, щоб радіо "Континент" відновило мовлення, утриматися від подальшого перешкоджання в ретрансляції міжнародного радіомовлення в Україні", "припинити свою кампанію проти незалежних ЗМІ, тому що це прямо суперечить заявленим Україною прагненням до демократизації і наближення до євроатлантичного співтовариства".

Крім того, 7 березня Держдепартамент США зробив ще одну заяву по Україні, у якій підкреслив стурбованість Сполучених Штатів випадками загибелі українських журналістів "за підозрілих обставин", а також "замовчуванням вільних медіа в Україні".

Читайте також:

ДЕРЖДЕП США ЗАЯВЛЯЄ ПРО НАПАД НА ДЕМОКРАТІЮ В УКРАЇНІ


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: