Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЮЩЕНКО НАЗИВАЄ КУЧМУ, МЕДВЕДЧУКА І СИМОНЕНКА ОРГАНІЗАТОРАМИ ПЕРЕВОРОТУ

Четвер, 8 квітня 2004, 12:08
Лідер "Нашої України" Віктор Ющенко вважає політреформу державним переворотом і називає його організаторами Кучму, Медведчука і Симоненка.

Про це Ющенко заявив, виступаючи під час обговорення змін до Конституції у Верховній Раді в четвер.

"Зараз відбувається не політична реформа, і ми добре це розуміємо. Ідеться про державний переворот, ініціаторами якого є три особи – Кучма, Медведчук і Симоненко!" – сказав Ющенко.

"Мотивом і метою" політичної реформи Ющенко назвав "як не допустити демократичне життя", "як зберегтися владі, яку ніхто не поважає".

В такому випадку, за словами Ющенка, "треба було затіяти ревізію Конституції, але потрібні були напарники, щоб було 300 голосів!".

Ющенко звернувся до представників більшості: "Леоніде Макаровичу [Кравчук], великий демократе, відділяйте мухи від котлет – зміни до Конституції треба проводити тільки легітимним способом!"

"Коли 24 грудня голосувалися зміни до Конституції – для нас це не юридичний факт!" – пояснив Ющенко.

"До вас звертаюся, Степане Богдановичу [Гавриш], великий юристе, де протоколи голосування 276 депутатами, чому вони не в секретаріаті Верховної Ради?!" – звернувся Ющенко.

"Конституцію й реформи треба робити чесними руками! Робити чесно, а не бути холуями влади!" – додав Ющенко.

Виступ Ющенка супроводжувався оплесками з боку "Нашої України" та свистом із боку комуністів. Час від часу Ющенко підвищував голос.

"Участь у спробі державного перевороту – це політичний злочин. Організатори злочину – Кучма, Медведчук, Симоненко. Я сподіваюсь, Олександре Олександровичу, вам вистачить чесноти не вступати в цей ряд!" – звернувся Ющенко до Олександра Мороза.

Під час свого виступу лідер Соцпартії Олександр Мороз не погодився з аргументацією Ющенка. "Кажуть, що після реформи влада опиниться в руках олігархів. Так у чиїх вона руках зараз?".

"Ми проти того, щоб був ще один Кучма під будь-яким прізвищем", – додав Мороз.

Він нагадав, що раніше Ющенко підтримував політичну реформу: "Що ми говорили людям на тисячних мітингах?"

Мороз ще раз звернувся до "Нашої України" підтримати його узгоджений законопроект змін до Конституції, "де враховані всі зауваження "Нашої України" щодо взаємин президента з Генпрокуратурою і СБУ".

У відповідь на виступ Мороза взяла слово для репліки Юлія Тимошенко: "Олександре Олександровичу, ви були моральним взірцем політика, і тепер від вас залежить, чи віддасте ви владу Медведчуку і Кучмі".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування