Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мукачівський виборчком просить у прокурора захисту від нардепа Оробця

Четвер, 8 квітня 2004, 12:10
Голова Мукачівської міської територіальної виборчої комісії Юрій Переста звернувся до прокурора Закарпатської області Лемака із заявою, в якій йдеться про неправомірні агресивні дії народного депутата України Юрія Оробця в приміщенні виборчкому.

Про це в четвер повідомляє агентство "Екстенд".

Переста довів до відома прокуратури, що протягом останніх двох тижнів у приміщення виборчкому "неодноразово вривався громадянин Юрій Оробець, котрий, незважаючи на свій статус (пред'явив посвідчення народного депутата України), нестриманою і образливою поведінкою перешкоджав і продовжує перешкоджати нормальній роботі комісії", – йдеться у повідомленні.

У повідомленні також йдеться про те, що, не маючи дозволу комісії буди присутнім на її засіданні, зазначений громадянин без попереджень з`являється в комісії в супроводі невідомих осіб і телекамер, неправомірно вимагає різні відомості про кандидатів та хід виборчого процесу, провокує конфліктні ситуації, здійснює відвертий тиск на голову та членів комісії.

При цьому, сказано в документі, пан Оробець, "вчиняючи свої противоправні дії, не підтверджуючи належним чином свій статус та повноваження, постійно посилається на те, що він то діє за дорученням Верховної Ради України, то на те, що він є головою якоїсь слідчої комісії".

Також Переста зазначає, що Оробець вимагає, наприклад, "що голова Мукачівської МТВК повинен негайно відповідати йому на поставлені ним запитання, а інакше пан Переста буде нести кримінальну відповідальність, як і інші члени комісії, що негайно не реагують на його вимоги".

Мукачівська територіальна виборча комісія звернулася до прокурора із проханням перевірити повноваження Юрія Оробця "як голови якоїсь слідчої комісії, встановити, чи має він право перешкоджати нормальному функціонуванню виборчкому".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування