Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин каже, що УТ-1 працює за темниками

П'ятниця, 9 квітня 2004, 15:28
Спікер Верховної Ради звинувачує керівництво Національної телекомпанії у використанні темників у своїй діяльності.

"Є один фоліант, якому ви беззастережно довіряєте – це темник!" – заявив Литвин під час звіту керівника НТКУ Олександра Савенка у парламенті.

"Невже без підказки суфлера ви не можете прийняти самостійне рішення?!" – додав він. Литвин також сказав, що використання темників принижує самого Савенка.

Литвин нагадав, що "оточення керівника НТКУ розв'язало кампанію з дискредитації голови Верховної Ради" після того, як він заявив про цензуру на УТ-1.

Спікер навів приклади необ'єктивного, за його словами, висвітлення діяльності Верховної Ради на УТ-1.

Так, під час нещодавнього візиту керівника одного із парламентів світу на УТ-1 був сюжет, де говорилося про його зустрічі з президентом і прем'єром. Про парламент же, за словами Литвина, сказали, що закордонний гість "ішов по дорозі і зайшов до спікера".

Інший випадок, який навів Литвин – коли до Києва приїздив прем'єр Туреччини Ердоган. У підсумковій передачі в неділю на УТ-1 говорилося, що "він зустрівся з президентом, з прем'єром, а Верховна Рада – нуль!".

"З точки зору об'єктивності та моральності, як ви це оцінюєте?! – запитав Литвин у Савенка. – Це редакційна політика чи редакційна цензура?!"

На це Савенко відповів, що вони не згадували у недільній програмі про зустріч Ердогана з Литвином, оскільки це був турецький прем'єр, а не спікер.

Коли Савенко став перераховувати частоту згадок Литвина в ефірі УТ-1, спікер обурився: "Я прошу не педалювати на Володимира Михайловича [тобто не повторювати ім'я спікера]. Мова іде про весь парламент!"

"Не переводьте стрілки!" – заявив Литвин.

Спікер також розкритикував зміст програм УТ-1. "Про ідейно-художній, духовний рівень ми можемо судити з огляду на знакові події – святкування 190-річчя від дня народження Шевченка. Я не пригадую, щоб урочисте засідання було позбавлене прямої трансляції. Для України Шевченко – один на всі часи, для НТКУ – це один із багатьох претендентів на прямий ефір", - також сказав Литвин.

Як відомо, після заслуховування звіту Савенка парламент 299 голосами проголосував звернення до президента Кучми з пропозицією визначитися стосовно перебування Савенка на посаді.

Литвин також сказав, що парламент має повернутися до розгляду законопроекту, який розширює повноваження Верховної Ради у призначенні керівника УТ-1.

Читайте також:

ВЕРХОВНА РАДА ВИГАНЯЄ КЕРІВНИКА УТ-1 – СТАВЛЕНИКА МЕДВЕДЧУКА


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування