Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КУЧМА ТАКИ СКАСУВАВ ПДВ-РАХУНКИ

П'ятниця, 9 квітня 2004, 19:58
Президент України Леонід Кучма таки скасував свій указ про запровадження окремих поточних рахунків для стягування податку на додану вартість і обігу коштів цього податку.

Про це повідомляє в п'ятницю прес-служба президента

Скасування спецрахунків з ПДВ визначається указом президента від 9 квітня "Про визнання такими, що втратили силу, указів президента України від 1 березня 2004 року номер 259 і від 5 березня 2004 року номер 281".

Згідно з документом визнано такими, що втратили чинність
указ президента України від 1 березня 2004 року "Про окремі поточні рахунки для справляння податку на додану вартість та обороту коштів податку";
указ президента України від 5 березня 2004 року "Про внесення змін до указу президента України від 1 березня 2004 року".

Кучма ухвалив таке рішення "з урахуванням необхідності більш комплексної підготовки та відповідного законодавчого забезпечення процесу запровадження порядку справляння до Державного бюджету України податку на додану вартість та обіг коштів податку через окремі поточні рахунки платників цього податку в установах банків".

Приймаючи таке рішення, президент України взяв до уваги численні пропозиції громадських організацій та підприємців, зазначає прес-служба.

Президент доручив Кабінету міністрів України привести свої рішення у відповідність із цим указом.

Одночасно Кучма вніс до Верховної Ради як невідкладний законопроект "Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих поточних та окремих реєстраційних рахунків платників податку на додану вартість".

Проект закону внесено для "розв'язання проблем адміністрування та відшкодування податку на додану вартість".

Проект Закону визначає порядок здійснення розрахунків з податку на додану вартість через окремі поточні та окремі реєстраційні рахунки, які будуть спеціально відкриті для кожного платника податку в банках та органах казначейства, що їх обслуговують.

Така система повинна була б зменшити "використання "тіньових" схем ухилення від оподаткування та незаконне відшкодування податку на додану вартість із державного бюджету".

Законопроект також визначає механізм "автоматичного" відшкодування податку на додану вартість органами казначейства, запроваджує "касовий" метод обліку податкових зобов'язань та податкового кредиту, який ґрунтується на фактичному отриманні коштів від покупців за реалізовану продукцію або надані послуги і дозволяє запобігти вилученню обігових коштів підприємств для сплати податку.

Також законопроектом передбачається поетапне зменшення ставки податку на додану вартість до 15 відсотків, що "значно полегшить" навантаження на платників податку.

Як відомо, перед цим прес-служба президента України анулювала вже поширену інформацію про підписання указу президента "Про визнання такими, що втратили чинність, указів президента України від 1 березня 2004 року № 259 і від 5 березня 2004 року №281".

Читайте також:

КУЧМА CКАСУВАВ ПДВ-РАХУНКИ

ПДВ-РАХУНКИ НЕ СКАСОВУЮТЬСЯ


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
Усі новини...
Реклама: