Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кравчук не хоче ще раз голосувати проект Медведчука-Симоненка. І не бачить 300 голосів

Четвер, 6 травня 2004, 11:40
Лідер фракції СДПУ(о) Леонід Кравчук вважає, що законопроект змін до Конституції №4105 більше не може голосуватися парламентом.

"Я погоджуюсь із головою Верховної Ради Володимиром Литвином, коли він каже, що законопроект №4105 не можна знову ставити на голосування", – сказав Кравчук в інтерв'ю газеті "День".

Водночас Кравчук запропонував дочекатися рішення Конституційного суду з цього приводу. "Хоча я також вважаю, що заради чистоти конституційної реформи це робити небажано", – додав він.

При цьому Кравчук вважає, що можуть бути проголосовані в парламенті інші законопроекти змін до Конституції.

"Є ще два законопроекти – не альтернативні, оскільки різниця між ними суто формальна. Варіант, запропонований свого часу замість законопроекту №4105 Ющенком, Тимошенко та комуністами, мав одну відмінність: він передбачав обрання президента не парламентом, а всенародно. На цей проект також є висновок Конституційного суду", – пояснив Кравчук.

"Чому Володимир Михайлович каже, що його не можна ставити на голосування, на якій підставі? Треба слухати не тільки себе, а й народних депутатів. 294 депутати – це сила, не рахуватись з якою не можна", – додав Кравчук.

Як відомо, за схвалення змін до Конституції в цілому проголосували 294 депутати.

При цьому Кравчук не впевнений, що повторне голосування за внесення змін до Конституції може бути результативним.

"Наполягти на розгляді можна, але як досягти 300 голосів? Ось де проблема. Зараз свідомо руйнують більшість: створюються якісь "центри", розколюються фракції, а це все призводить до невизначеності, до політичної нестабільності всередині більшості", – зазначив він.

На питання, хто руйнує більшість, Кравчук сказав, що здебільшого це роблять "ззовні".

"Бачте, нинішня більшість сама створювалася з людей, які не мають певної позиції та чіткої філософії: частина з них голосує в обмін на певні, скажемо так, преференції. Один хоче острів на Дніпрі, інший – щоб йому завод дозволили приватизувати... Ви ж розумієте, що таких депутатів, на жаль, чимало. А островів на всіх не вистачає..." – пояснив Кравчук.

Як відомо, напередодні провального голосування змін до Конституції Кравчук на 99% висловив переконаність, що законопроект пройде.

Зараз в інтерв'ю "Дню" Кравчук знову наголосив на необхідності внесення змін до Конституції: "Заяви про те, що реформу доцільніше буде провести новій владі – тій, яку оберуть за півроку – розраховані на малих дітей".

Читайте також:

ЛИТВИН УЖЕ НЕ ВИКЛЮЧАЄ, ЩО ПАРЛАМЕНТ ПОВЕРНЕТЬСЯ ДО РОЗГЛЯДУ ПОЛІТРЕФОРМИ

КУЧМА НАТЯКАЄ, ЩО ЛИТВИН НЕ ЗНАЄ КОНСТИТУЦІЇ. І ХОЧЕ У ТРАВНІ ЩЕ РАЗ ГОЛОСУВАТИ ПОЛІТРЕФОРМУ

ЛИТВИН: РОЗГЛЯД АЛЬТЕРНАТИВНИХ ПРОЕКТІВ ЗМІН ДО КОНСТИТУЦІЇ – НЕПЕРСПЕКТИВНИЙ

Темник Медведчука доручив Гавришу наїхати на Литвина, звинувативши того у демарші

Кравчук: 99%, що пройде політреформа. Хотілося б, щоб було побільше гострих протестів з боку опозиції


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування