Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Саакашвілі призначив російського олігарха міністром

Вівторок, 1 червня 2004, 00:00
Російський бізнесмен Каха Бендукідзе призначений міністром економіки Грузії. Про це повідомив прем'єр-міністр Грузії Зураб Жванія у вівторок у Тбілісі.

За його словами, призначення Бендукідзе погоджено з президентом Грузії Михайлом Саакашвілі.

"Він є економістом світового масштабу, - відзначив прем'єр. - У Бендукідзе є дуже гарні відносини з усіма ведучими світовими економічними центрами".

Бендукідзе є генеральним директором російського АТ "Об'єднані машинобудівні заводи (Група Уралмаш-Іжора)".

На питання, чи збирається Бендукідзе вкладати свій особистий капітал в економіку Грузії, Жванія відповів: "Звичайно, міністр не зможе вкладати свій капітал у підвідомчі йому підприємства".

Напередодні ввечері президент Михайло Саакашвілі, говорячи про грузино-російський економічний форум, що відбувся у Тбілісі, заявив, що "Бендукідзе є дійсним патріотом Грузії".

Бендукідзе народився 20 квітня 1956 р. у Тбілісі. Закінчив біологічний факультет Тбіліського державного університету (1977), аспірантуру біологічного факультету Московського державного університету ім. Ломоносова (1980).

У 1981 - 1985 р. працював старшим лаборантом, науковим співробітником в Інституті біохімії і фізіології мікроорганізмів АН СРСР. У 1985 р. очолив лабораторію молекулярної генетики НДІ біотехнології Мінмедпрому СРСР. У 1988 р. брав участь у створенні об'єднання "Біопроцес" і в 1990 р. очолив його.

У 1992 р. очолив раду директорів Промторгбанку. У 1993 р. став головним управляючим Народної нафтової інвестиційно-промислової євроазіатської корпорації "НІПЕК". Наприкінці 1993 р. разом з Ківеліді став одним з ініціаторів створення об'єднання "Круглий стіл бізнесу Росії".

З 4 травня 1995 р. - член ради директорів АТ "Уралмаш", потім - голова ради директорів ВАТ "Уралмаш". З 1 червня 1998 р. - генеральний директор ВАТ "Уральські машинобудівні заводи". Автоматично його повноваження голови ради директорів АТ були припинені.

У грудні 1998 р. обраний до складу ради директорів АТ "Іжорські заводи", найбільшим акціонером якого є "Уралмаш-Заводи". А в січні 1999 р. очолив раду директорів АТ "Іжорські заводи".

З червня 2000 р. - генеральний директор АТ "Об'єднані машинобудівні заводи (Група Уралмаш-Іжора)". 26 липня 2000 р. одночасно призначений генеральним директором АТ "Уралмаш", що входить до холдингу "Об'єднані машинобудівні заводи (Група Уралмаш-Іжора)".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування