Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бродський опротестує результати виборів в Одесі

Вівторок, 1 червня 2004, 16:24
Лідер партії "Яблуко" Михайло Бродський, що балотувався в депутати Верховної Ради на довиборах за 136 виборчим округом (Одеса), має намір опротестувати результати голосування.

Про це говориться в заяві прес-служби Одеського регіонального штабу блоку Віктора Ющенка "Наша Україна", текст якого передано у вівторок в агентство Інтерфакс-Україна.

Як відзначив керівник регіонального штабу блоку Володимир Курінний, "саме призначення виборів на свято Трійці вже говорить про те, що 30 травня був отриманий сплановано низький результат активності виборців".

"У підсумку влада одержала можливість використовувати адміністративний ресурс. Наприклад, у цілому ряді вищих навчальних закладів ректорат віддавав тверді вказівки студентам підтримати одного з кандидатів, що представляють адмінресурс. Студентів на виборчі дільниці привозили прямо на автобусах і пропонували винагороду за підтримку потрібного кандидата", - сказано в заяві.

У регіональному штабі "Нашої України" також заявляють про наявність задокументованих і зафіксованих на аудіо- і відеоплівці свідчень студентів.

"Лідер партії "Яблуко" Михайло Бродський і блок "Наша Україна" мають намір надалі звернутися в окружну виборчу комісію й інші відповідні органи для опротестування результатів голосування. І тільки компетентні інстанції зможуть поставити остаточну крапку в підсумках виборів у 136-му виборчому окрузі Одеси", - говориться в заяві.

Як повідомлялося, на довиборах у парламент по цьому округу, за попередніми даними, переміг заступник глави Одеської обладміністрації Антон Кіссе. Усього у виборах взяли участь 34,68 тис. виборців з 145,17 тис., внесених у списки. Таким чином, явка виборців склала близько 24%.

За Кіссе віддали свої голоси 10,2 тис. виборців, за голову правління громадської організації "Союз громадян Одеси", члена Партії зелених Володимира Рондіна - 7,8 тис., за лідера партії Яблуко" Михайла Бродського - 4,8 тис.

Прес-секретар Комітету виборців України Олександр Черненко в інтерв'ю агентству відзначив, що КВУ не зафіксував грубих порушень, що могли б істотно вплинули на результати виборів. Разом з тим, невеликі порушення все-таки мали місце.

Зокрема, це стосується невнесення в списки окремих виборців. Черненко також відзначив дуже низький рівень кваліфікації дільничних комісій.

Проміжні вибори в окрузі номер 136 проводилися в зв'язку з тим, депутат від округу Сергій Ківалов очолив Центральну виборчу комісію.

Читайте також:

НА ВИБОРАХ В ОДЕСІ ПЕРЕМІГ ЗАСТУПНИК ГУБЕРНАТОРА. БРОДСЬКИЙ ПРОГРАВ

"Розгул" напівдемократії в Одесі

В Одесі людям ліньки йти на вибори – на вулиці дощ

Северінсен не гнала Нусера у відставку. Зате попросила владу в Одесі не рівнятися на Мукачеве


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування