Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Васильєв вважає, що депутати сують носа туди, куди не треба

Вівторок, 1 червня 2004, 20:09
Генеральний прокурор України Геннадій Васильєв вважає проект постанови про недовіру генпрокурору в зв'язку з недостатнім розслідуванням "мукачівських подій", запропонований народним депутатом Анатолієм Матвієнком (фракція БЮТ), "прямим втручанням у діяльність правоохоронних органів".

"Депутати вважають, що попереднє розслідування (мукачівських подій) проводиться неправильно", - сказав Васильєв у вівторок на брифінгу в Києві, підкресливши, що таке втручання в діяльність правоохоронних органів є "грубим порушенням рішень Конституційного суду України".

Зокрема, генпрокурор зачитав витримки з рішення КС від 20 березня 2002 року, відповідно до якого, зокрема, народний депутат не може звертатися з вимогами і пропозиціями в правоохоронні органи з приводу розслідування конкретної справи.

"Чому вони (депутати) сьогодні визначають кваліфікацію дій?" - сказав Васильєв, підкресливши, що депутатів, насамперед, не влаштовує те, по якій статті Генпрокуратура порушила кримінальну справу щодо "мукачівських подій" (Генпрокуратура порушила кримінальну справу за фактами хуліганства й викрадення виборчої документації).

За словами генпрокурора, народні депутати пропонують, щоб рішення було прийнято, незважаючи на те, що результатів експертизи щодо фальсифікації документів ще немає. Васильєв вважає це неприпустимим.

Генпрокурор назвав "лукавством" дії народного депутата Матвієнка. "Скільки я особисто пропонував передати документи (оригінали протоколів виборчих дільниць, які є в нього на руках, однак він так і не зробив цього, посилаючись на те, що він побоюється, що документи десь зникнуть", - сказав Васильєв.

Відповідаючи на питання, чому генпрокурор не виступив у вівторок у парламенті з інформацією про хід розслідування подій на виборах у Мукачевому, Васильєв сказав: "Так склалося. Не зміг".

У парламенті у вівторок планувалося розглянути проект постанови (автор - Матвієнко), яким пропонувалося в зв'язку з недостатнім розслідуванням Генпрокуратурою подій у Мукачевому висловити недовіру генпрокурору Васильєву.

На погоджувальній раді фракція "Наша Україна" запропонувала замінити цей документ проектом постанови, запропонованим народним депутатом, членом фракції Романом Зваричем, де пропонувалося визнати роботу Генпрокуратури недостатньою і дати їй два тижні для виправлення ситуації.

По закінченні цього терміну пропонувалося заслухати генпрокурора, після чого прийняти рішення. Ця постанова при голосуванні не набрало необхідних 226 голосів (за неї проголосували 206 народних депутатів).

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

ВЕРХОВНА РАДА НЕ ЗВІЛЬНИЛА ВАСИЛЬЄВА

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
Усі новини...
Реклама: