Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Парфьонова звільнили з НТВ

Середа, 2 червня 2004, 10:54
У вівторок керівника і ведучого щотижневої програми "Намедни" Леоніда Парфьонова було звільнено з телекомпанії НТВ.

Як повідомляється в пресі-релізі, що надійшов "Інтерфаксу" від телеканалу пізно ввечері у вівторок, причиною звільнення стало закриття програми "Намедни", яке сталося через порушення Парфьоновим трудового договору.

Згідно з договором, Парфьонов був зобов'язаний "підтримувати політику керівництва телекомпанії", - зазначається в прес-релізі.

У папері також мовиться, що генеральний директор телекомпанії Микола Сенкевич заявив: "Леонід Парфьонов, безумовно, один з найбільш талановитих журналістів на сучасному російському телебаченні. Однак інцидент не був першим. Тому ми були вимушені прийняти подібне рішення. Всі зобов'язання перед своїм колишнім працівником, що містяться в трудовому контракті, буде виконано телекомпанією в повному обсязі".

Сам Парфьонов сказав "Інтерфаксу" пізно ввечері у вівторок, що поки що не може давати яких-небудь коментарів.

В інтерв'ю, опублікованому в "Известиях" у вівторок, Парфьонов не погодився з аргументами тих, хто вважає, що зняття з ефіру інтерв'ю вдови Зелімхана Яндарбієва було виправданим, оскільки цей матеріал міг зашкодити росіянам, суд над якими йде в Катарі.

".. Не. треба нас вчити батьківщину любити. Я 25 років професіонально працюю журналістом, 25 років я чую: "Не час, брате, не час"... Треба, нарешті, зрозуміти: інформація самоцінна. Вона не буває шкідливою, корисною, некорисною. І за всієї поваги до нашої праці не думаю, що в Катарі ухвалюють рішення, відстежуючи випуски "Намедни", - заявив Парфьонов.

На його думку, "героями" матеріалу про судовий процес в Катарі могли бути або обвинувачені у вбивстві, або вдова убитого.

"Обвинувачених у вбивстві зняти не можна. Знімається інтерв'ю з вдовою убитого. Вдова убитого ніколи не давала інтерв'ю і не дає зараз. Її умовляють. Інтерв'ю знімається. Якщо після говориться, що це не можна давати в ефір, - значить, не журналістикою ми займаємося", - сказав Парфьонов.

Президент російської телеакадемії, відомий журналіст Володимир Познер на прохання "Інтерфаксу" дати оцінку тому, що відбулося на НТВ сказав: "Це питання етики взаємовідносин всередині компанії, тому такі речі я не можу коментувати".

Тим часом, ведучий програми "Свобода слова" телеканалу НТВ Савік Шустер заявив "Інтерфаксу", що ставиться до того, що відбулося, погано. "Інших коментарів у мене немає", - сказав він.

Деякі кореспонденти НТВ, що готують програму "Намедни", дізналися про її закриття від кореспондента "Інтерфаксу".

Генеральний секретар Союзу журналістів Росії Ігор Яковенко сказав "Інтерфаксу", що звільнення Парфьонова - подія така ж революційна і знакова, як вбивства Дмитра Холодова і Владислава Лістьєва, закриття телеканалу ТВС.

"Якщо до цього ми всі знали, що у нас є цензура і контроль держави за федеральними каналами, але у нас хоча б була дозована гласність, коли телевізійним метрам дещо дозволялося, то зараз, виходить, нічого не дозволяється навіть їм, і телеканал навіть не турбується про свій рейтинг", - сказав Яковенко.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
Усі новини...
Реклама: