Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз запланував новий старт політреформи. І переговори з КПУ про єдиного кандидата

Середа, 2 червня 2004, 11:52
Лідер фракції Соцпартії Олександр Мороз не виключає, що уже наступного пленарного тижня може бути попередньо схвалений законопроект про внесення змін до Конституції України.

Таку думку Мороз висловив у інтерв'ю журналістам у середу.

За його словами, голосування з політичної реформи повинно відбутися на нинішній сесії (попереднє схвалення) і восени (остаточне прийняття закону).

Наступний пленарний тиждень почнеться 15 червня.

Мороз відзначив, що робоча група, яку очолює перший віце-спікер Адам Мартинюк, працює над відповідними матеріалами з підготовки узгодженого законопроекту.

У той же час, за словами депутата, на 95% цей законопроект буде повторювати положення законопроекту №4105, який раніше не був підтриманий парламентом.

За словами Мороза, у нинішню п'ятницю відбудеться засідання конституційної комісії, на якому будуть розглянуті матеріали, підготовлені робочою групою Мартинюка.

Мороз також повідомив, що керівні органи Комуністичної і Соціалістичної партій планують провести спільне засідання для того, щоб позначити позиції й обговорити питання можливого висунення єдиного кандидата від лівих сил на президентських виборах.

Коментуючи ініціативу лідера КПУ Петра Симоненка висунути комуніста єдиним кандидатом від лівих сил, Мороз відзначив, що соціалісти виступали з подібною ініціативою вже давно.

За його словами, соціалісти пропонували висунути єдиного кандидата від опозиційної четвірки, однак ця пропозиція не була реалізована.

Відповідаючи на питання журналістів про хід переговорів з "Нашою Україною", Мороз повідомив, що блок наполягає на підписанні документа про співробітництво. За його словами, уже створена відповідна робоча група, яка працює над ним.

Разом з тим, за словами Мороза, основою такого документу повинна стати позиція про те, що дві політичні сили будуть узгоджувати свої дії в контексті голосування і позиції фракції "Наша Україна" з проведення політичної реформи.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Ющенко дописує програму і пропонує Морозу бартер

ЮЩЕНКО ВВАЖАЄ, ЩО СПУ ЗАЦИКЛИЛАСЯ

МОРОЗ ІДЕ НА ВИБОРИ, бо від опозиції буде 4 кандидати


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування