Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

CSIS СПРОСТОВУЄ: ВІЗИТ БЖЕЗИНСЬКОГО НЕ ОРГАНІЗОВУВАВ ПІНЧУК

П'ятниця, 4 червня 2004, 17:05
Американський Центр стратегічних і міжнародних досліджень заявляє, що візит Збігнєва Бжезинського в Україну не проходив на запрошення Віктора Пінчука.

Про це йдеться в повідомленні для преси Селести Волландер, директора програм Росії і Євразії Центру стратегічних і міжнародних досліджень (CSIS).

"Я була стурбована великою кількістю помилкової інформації в статтях, репортажах і аналітичних статтях про візит Збігнєва Бжезинського до Києва з 13 до 17 травня", - сказано в повідомленні.

"Велика кількість статей помилково інформували, що Бжезинський приїжджав до Києва на запрошення Віктора Пінчука, і деякі статті повідомили, що він фінансував поїздку Бжезинського. Це не відповідає дійсності", - повідомляє прес-реліз.

Зі слів представника CSIS, візит Бжезинського до Києва був частиною проекту Центру стратегічних і міжнародних досліджень, присвяченого західній інтеграції України, демократії і президентським виборам-2004.

"Доктор Бжезинський приїжджав до Києва у рамках програми Росії і Євразії Центру стратегічних й міжнародних досліджень. Доктор Бжезинський приїжджав у супроводі Річарда Мерфі, старшого співробітника CSIS, і мене. Проект було створено за рахунок щедрих грантів Фонду Чарльза Стюарта Мотта і Фонду Сміта-Річардсона", - сказано в повідомленні.

У той же час організатори повідомили, що "доктор Бжезинський дійсно зустрічався з паном Пінчуком і підписав спільний меморандум щодо жертв комунізму в Биківні".

"Доктор Бжезинський також був присутнім на інтерв'ю на телеканалі, який належить Пінчуку", - сказано в повідомленні. Як відомо, в рамках візиту в Україну Бжезинський дав інтерв'ю ICTV.

Організатори також зазначають, що у Києві Бжезинський "провів велику кількість зустрічей з членами українського уряду, політиками, членами громадських організацій, так само як з ученими й студентами".

"Багато людей великодушно допомагали нам в організації візиту, але візит був приватним проектом CSIS", - сказано в повідомленні.

Читайте також:

ПІНЧУК ВЕЗЕ БЖЕЗИНСЬКОГО ДО КИЄВА

Бжезинський "дуже" радий, що Буш їде в Україну

Бжезинський попереджає, що ЄЕП може стати новим СРСР. І просить вибачення за "Кольчуги"

Бжезинський сподівається на чесні вибори в Україні, оскільки не знає, хто буде президентом

Бжезинський каже, що Україна може потрапити в ЄС через 10 років

Янукович сказав Бжезинському, що може перемогти, а той нагадав про чесні вибори

Кучма подарував Бжезинському свою книгу

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: