Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко пообіцяв журналістам напружений рік, Симоненко – підтримку, а Васильєв - захист

П'ятниця, 4 червня 2004, 17:16
Українські політики привітали журналістів із їх професійним святом – днем журналіста, яке відзначатиметься 6 червня.

Вітаючи журналістів, лідер "Нашої України" Віктор Ющенко зазначив, що "День журналіста – це більше, ніж професійне свято".

"Бути журналістом – складно й відповідально всюди. Бути журналістом в Україні – ще й ризиковано. Я схиляюсь перед світлою пам’яттю тих, хто віддав найдорожче, відстоюючи честь і гідність професії. Ми не забуваємо ваші імена ні у будні, ні у свята! Я висловлюю свою повагу тим, хто сьогодні всупереч тиску і "темникам" забезпечує право громадян на достовірну інформацію", - говориться в привітанні Ющенка, поширеному прес-службою.

Ющенко зазначив, що дорожить особистими контактами з багатьма журналістами, довіряє професіональній майстерності, інтелекту, громадянській відповідальності. "Впевнений – журналістика для вас дещо більше ніж джерело заробітку. Гідність і переконання не є товаром. Без них відбутися у журналістиці неможливо!", - наголосив лідер "Нашої України".

Він висловив припущення, що у цей політично напружений рік йому і журналістам багато доведеться попрацювати разом і висловив побажання, щоб ця робота була"чесною, коректною, не заангажованою".

"Ми маємо допомогти українцям зробити свій вибір усвідомлено. Від того, яким він буде залежить і майбутнє української журналістики, і майбутнє всієї України. Мені, як і вам, воно не байдуже!", - зазначив Ющенко.

Лідер Компартії Петро Симоненко у своєму вітанні наголосив, що журналістська робота є "надзвичайно важливою для суспільства".

"Адже саме журналісти готові йти на ризик для відкриття правди, задля того, аби донести до людей істину, якою б вона не була. Істину, яка не буде завуальована і підтасована під вимоги правлячих олігархічних кланів, а відображатиме дійсність, хоча і існує сьогоднішня дійсність із присмаком гіркоти, обездоленості, а інколи і безвиході", - зазначив Симоненко.

Він наголосив, що комуністи, завжди підтримуватимуть "право людини на отримання найбільш повної та точної інформації".

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко, вітаючи журналістів, зазначила, що "рік президентських виборів обіцяє бути непростим для представників професійного журналістського цеху".

"Вам треба буде пройти іспит на корпоративну солідарність, на прихильність принципам свободи слова, на здатність відстояти своє право нести людям незалежну й правдиву інформацію. Але, мабуть, найскладнішим буде іспит на чесність, відповідальність і мужність", - зазначила вона.

"Щиро, від усього серця, бажаю вам гідно прийняти виклики часу, пам'ятаючи про те, що десятки ваших колег і товаришів віддали життя, але не втратили професійної честі й гордості. Щастя вам, успіхів і удачі!", - говориться в привітанні Тимошенко.

У привітанні Партії регіонів зазначається, що журналісти провідних мас-медіа України своєю працею "створюють багатопланову інформаційну картину кожної доби й пишуть щоденний літопис розбудови нашої незалежної держави".

"Хай ваше перо завжди буде чистим та гострим, а журналістське слово – толерантним і переконливим, - говориться у привітанні, поширеному прес-службою партії.

У п’ятницю, 4 червня, спікер Верховної Ради Володимир Литвин привітав представників ЗМІ зі святом, висловивши "щиру вдячність за працю" та за "об’єктивність і доброзичливість, яка сприяє підтримці Верховної Ради України й розвитку парламентаризму".

Литвин також нагородив відзнаками Верховної Ради 20 представників ЗМІ "за вагомий внесок у розвиток інформаційного простору держави", зазначає Інформуправління парламенту.

У свою чергу генпрокурор Геннадій Васильєв провів зустріч з журналістами, де, зокрема, подякував присутнім за "наполегливу й невтомну працю, своєчасне й повне відображення найважливіших процесів у житті країни, справедливу та неупереджену оцінку зусиль, які докладає прокуратура України до утвердження законності в державі".

Зважаючи на наявність фактів морального тиску, загроз для життя та здоров’я журналістів, Генеральний прокурор запевнив присутніх, що прокурори докладуть усіх необхідних зусиль до неухильного виконання всіма державними органами вимог законодавства, спрямованого на захист журналістів, повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

Вітаючи журналістів зі святом Мін'юст зазначив, що праця журналіста "сприяє подальшому зміцненню демократії в Україні, реалізації права людини на отримання достовірної інформації, розбудові громадянського суспільства".

За вагомий внесок у розвиток правосвідомості населення нагороджено заохочувальною відзнакою Мін’юсту - Почесною грамотою Міністерства юстиції України ведучого НРУ Ігоря Бака, редактора ТРК "Альтернатива" Віталія Іващенка, першого заступника головного редактора газети "Урядовий кур’єр" Миколу Махінчука, журналіста ТРК "Альтернатива" Ірину Чмолу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить сусідів
00:15
Харків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
22:38
БоксБогачук: Якщо Ломаченко програє, то, напевне, завершить кар’єру
22:35
Tesla витратить 500 мільйонів доларів на розширення мережі зарядних станцій
Усі новини...
Реклама: