Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма думає, що Нусер звільнився через чесність, а Шатковський – через зарплату

Середа, 9 червня 2004, 16:25
Президент Леонід Кучма наголошує, що вимагає від прокуратури об'єктивного розслідування подій у Мукачевому навколо виборів міського голови.

Говорячи про відставку Ернеста Нусера з посади міського голови, Кучма сказав, що "прикро, що чудове місто Мукачеве залишилося без міського голови".

На його думку, "проблем у місті достатньо".

Кучма вважає, що після відставки Нусера "в першу чергу хай задумаються ті політичні сили, які хотіли заробити політичний капітал".

"Хочу, щоб далі діяли виключно за законом, а головне – щоб прокуратура завершила розслідування. Повірте, я зацікавлений у абсолютній об'єктивності – я переконаний, так і буде", - сказав Кучма, додавши, що про це він говорив із генпрокурором Васильєвим.

На його думку, відставка Нусера – це його "конституційне право".

"Я запросив характеристику цієї людини... Я був здивований... Він німець, за радянських часів був заступником у обладміністрації – займався національними меншинами, володіє 6 мовами. Це чесна і порядна людина, яка не займається бізнесом", - розповів Кучма.

Відповідачи на питання про відставку Петра Шатковського з посади заступника секретаря Ради нацбезпеки, Кучма сказав, що подання про це зробив секретар РНБОУ Володимир Радченко.

"Коли прийшов Володимир Іванович [у РНБОУ], він почав з "девоєнізації". Він і Шатковський сказали, що хочуть бути цивільними особами і написали заяву, що хочуть, щоб з них зняли погони", - пояснив президент.

За словами Кучми, він задовольнив прохання Шатковського, але не зміг зняти звання з Радченка, оскільки він повний генерал.

"А потім Радченко подав на Шатковського подання про звільнення. Я не вдавався в деталі... Ви ж знаєте, зарплата у РНБОУ невисока. Може, він [Шатковський] пішов на більш тепле місце", - сказав Кучма.

Як відомо, раніше у пресі висловлювалися думки, що Шатковський був звільнений, оскільки він був пов'язаний із локалізацією "касетного скандалу", коли працював заступником голови СБУ.

"Українська Правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування